Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben – véli a külügyminiszter.

Szijjártó: a magyar kormány továbbra is ellenáll a nemzetközi nyomásnak
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A választás eredményét követően fokozni fogják a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak csütörtökön Dunakeszin.

A tárcavezető kiemelte: a választás után Európában a magyar emberek által kifejezett politikai akarat a legerősebb, legegyértelműbb és legvilágosabb politikai akarat.

Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött

- mondta.

Szijjártó Péter kijelentette: ugyanakkor

Brüsszelben tovább folyik a magyar emberek és akaratuk semmibe vétele.

Ma az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, "ma mutatják be a Soros-jelentést" – közölte.

A külügyminiszter felidézte: szerdán megkeresték a LIBE-bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították. Ezzel "leleplezték magukat", a LIBE-bizottság "súlyosan antidemokratikus" eljárást folytat az országgal szemben, hiszen nem számít nekik a magyar emberek véleménye, akarata – vélekedett.

"A választási kampányba is megpróbáltak beavatkozni"

Úgy látja, a választási kampányban is számos nyílt beavatkozási kísérlet volt a belpolitikai folyamatokba, azonban a magyar emberek világossá tették, hogy "köszönik szépen a tanácsokat", de majd ők eldöntik, hogyan nézzen ki Magyarország jövője.

"Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének", dacára az EU vagy az EP minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak

- mutatott rá.

Szerinte "ennek ellenére a politikai támadássorozatot Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben".

Holott a magyarok "minden kétséget kizáró felhatalmazást adtak a bevándorlásellenes kormány számára", hogy folytassa munkáját – közölte.

Újult erővel a "Soros-birodalom" ellen

Azt mondta, "a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba", most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban.

Ezután a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány "megújult erővel, megkettőzött akarattal" ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is – mondta.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
De hát még nincs is hivatalos végeredménye a választásnak! Akkor mire fel?:
"Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött"
Egyébként is a 48>52 mióta?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
A többség mögött hatalmas csalások vannak! A többségnek mondott kisebbség a magyarság, de fogalmazhatunk úgyis, hogy az emberiség szégyene!
Csizmás Kond
@Nessy: Nekem te ne matekozz...főleg ne ebben a témában...itt tisztán látszik hogy ki mit akart, csak néhányatoknak soha semmi nem tetszik.
Az nyert akire többen szavaztak és azért szavaznak valakire többen mert a mások nem tudják elnyerni a bizalmukat...a többit gondold utána.
Nessy
@Csizmás Kond: A számok aránya nem tetszés vagy nem tetszés mutatói/
Ha a 48 kevesebb, mint 52 akkor akkor a 48 a kisebbség.
De menjünk még tovább! 70% részvétel, 48 % fidesz, az a választó polgárok max. 44 - 45%-a. Tehát még mindig kevesebb, mint fele.
Egyébként. hogy mit akar a több mint kétszázezer jó pénzért a fideszre szavazó "kibic" az irreleváns, csak ettől függetlenűl mindannyian megszívjuk.
A matekra még annyit, hogy anno nem unortodox volt a matek oktatás.
Bár, szórakozásból bebizonyítottuk, hogy kevesebb a több. Lassan az akkori szórakozásból mára valóság lesz.
Csizmás Kond
@Nessy: tőlem addig nyomhatod a sódert amíg akarod, viszont ha Magyarországon csak három ember szavazott volna és abból kettő a fideszre akkor is a fidesz nyert volna...ez ilyen egyszerű.
És fidesz...zúgjátok a semmit, nem a fidesz szavazott hanem az emberek, tehát az embereket kéne megkérdezni miért szavaztak rá.
A baloldal nagyon elbukott, most nem kiteregetni kéne a felsülést, hogy a kutyát sem érdekelte a dumájuk, hanem behúzni a farkat és hallgatni. A filozófikus spekulációs számítások ide vezetnek...előtte kellett volna szétnézni nem utána nyafogni.
Nessy
Amennyiben nálad 2*2 = néha 5, néha 3. akkor nincs miről polemizálni/
Az utólagos nyafogást légy szíves adresszáld az esetlegesen majd egészségügyi ellátásra, használható tudásra számító híveknek.
Köszönöm az "építő kritikákat".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.