Az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata miatt indulhat eljárás Magyarország ellen.

Fidesz: újabb politikai nyomásgyakorlás nehezedik Magyarországra, migránsokat kellene befogadnunk
Fotó: MTI

A Fidesz szerint Soros brüsszeli emberei ismét frontális támadást indítottak Magyarország ellen, a csütörtökön bemutatott "Soros-jelentés" egy egyértelmű újabb politika nyomásgyakorlás, amelyben rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy fogadjon be migránsokat – reagált a Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ismertetett különjelentés tervezetére.

A LIBE bizottság brüsszeli ülésén ismertetett jelentéstervezetben súlyosan bírálják a magyarországi jogállamisági helyzetet. A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

Hidvéghi Balázs a közmédiának úgy értékelt:

"épp, hogy csak túlvagyunk a választásokon, de Soros brüsszeli emberei máris frontális támadást indítottak Magyarország ellen az Európai Parlamentben". A ma bemutatott jelentés, a Soros-jelentés egy egyértelmű újabb politikai nyomásgyakorlás, amelyben rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy befogadjon migránsokat

- tette hozzá.

Hangsúlyozta: a magyar emberek világossá tették a választásokon, hogy nem kérnek ebből, egyértelművé tették, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni. Soha még ilyen nagy többséggel, ilyen egyértelműen, ilyen erővel nem álltak ki egy ügy mellett, mint a mostani választásokon – emelte ki.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott:

"a Soros-birodalom brüsszeli képviselői semmibe veszik az emberek döntését, semmibe veszik a magyar demokratikus választások eredményét, dühösek, agresszívek fenyegetőznek pénzmegvonással, szavazati jog felfüggesztéssel".

Kijelentette: mindez teljesen elfogadhatatlan, és a Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megvédje Magyarországot a bevándorlástól.

Nem fogunk engedni ebben a kérdésben és a folytatjuk a küzdelmet a brüsszeli nyomásgyakorlással szemben

- tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta: minden európai döntéshozási fórumon továbbra is elmondják a magyar álláspontot, és szövetségeseket szereznek a kérdéshez. Úgy vélte: Európában megfordulni látszik már a közvélemény hangulata és a politikai térben is egyre több szövetségesük van.

Minden erőre szükség van, hogy ellent tudjunk állni, a bevándorlási nyomásnak, a Soros-birodalom nyomásgyakorlásának

- mondta a politikus, aki szerint biztosak abban, hogy meg tudják védeni Magyarországot ezen támadásokkal szemben.

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hídvéghi nem egy tudatlan nimand, mint egybites Rezsi Szilárd, hanem Hídvéghi aljas. Nem kicsit, nagyon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
,,...semmibe veszik a magyar demokratikus választások eredményét"...

Ne röhögtess szakikám. Értelmes ember nem mond ilyent.
advocat
És mutassanak egy migráncsot aki itt akar maradni. Csak akad köztük egy mazochista? (Letelepedési kötvény nem ér.)
advocat
Lépjünk ki. És akkor minden b@szogatásnak vége. Az angolok megmutatták. Csak követni kellene. De akkor ugrik a pénz? Az jól jön. Mert jár? Bizony egy klubban megnézik, ki hogy viselkedik. De mi maradunk ázsiai barbárok!
csipetke
@esperanza: 9:44 fideszéknél ezt pontosan tudták,de akik a választást megnyerték nekik,(sokba került ez nekünk)az ukránok,románok/erdélyiek,akiket buszokkal hoztak-vittek,azoknak egy jó kis kirándulás volt,cserébe a fideszre kellett szavazniuk.A cigányoknak adtanem k a szavazatokért pár csomag száraztésztát,az alulinformált kis falvakban meg Julis-Bözsi-Maris néni csak azt tudta,hogy majd jön a migráncs,oszt jól meg...zaklat.Ez nem választás volt,hanem cirkusz
csipetke
@csipetke: Megzakkant a gépem,időnként elszáll a szöveg.Tehát az utolsó előtti sor:-A cigányoknak adtak a szavazatokért pár csomag száraztésztát
Sámannus
@advocat: Én tudok mutatni olyat aki nyugdíjunkért ide tolja a pofáját és a népe ellen szavaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.