Jövő szerdán tartják a marokkói Marrákes városában azt a konferenciát, amelyen az EU és számos afrikai ország vezetői tárgyalnak. Az együttműködés fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések szegélyezik. Benne van az a program is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik hajlandóak lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak. Az együttműködések folytatásáról egy közös nyilatkozatot fogadtak volna el az EU és az afrikai országok kormányai, az egész csúcs előkészítése már egy éve tartott. Ebben a helyzetben közölte a magyar kormány, hogy megvétózza, hogy az EU nevében alá lehessen írni a dokumentumot. (Külügyi kérdésekben minden tagállamnak vétójoga van az EU-ban, itt nincs mód minősített többséggel dönteni.)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szájjártató elmeállapota már vetekszik a dagadt törpéjével! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Shikari: Európában több ország másként látja ezt. A kontrollált, ellenőrzött migráció egyes helyeken pozitívan hat a gazdaságra. Ezért érthető módon nincs értelme olyat leírni, hogy a migráció rossz. Az sincs leírva, hogy bárkit a migráció elfogadására köteleznének. (Ne kavarjuk a menekülti státusz vizsgálatával, mert nem ugyanaz.)

Nemrég Varga Mihály is több tízezer külföldi munkás befogadásáról beszélt. Azért látja ennek szükségét, mert munkaerő hiány van saját állampolgáraink migrációja miatt. Márpedig ha tudnánk termelni, de ember híján nem tudunk, azzal gyakorlatilag veszteséget termelünk.
human
@Shikari: Mutasd már meg hol van leírva, hogy nekünk vagy bármelyik országnak migránsokat kötelezően be kell fogadnia!!! Kavartok mindent mindennel. Nem csoda. Ez volt Orbán célja.
human
@Shikari: Akkor biztos be is tudod ide linkelni az erről szóló határozatot. Türelmetlenül várom, hogy igazold az állatásod :)
human
@Shikari: Na erre vártam. Ebből is látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Köszönöm, hogy igazoltad :)
human
@Shikari: Én tájékozott vagyok. Te vagy aki itt keveri a szezont a fazonnal. Látszik, hogy jól működik Orbán kavaró gépezete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.