Elnöke és elnökhelyettese lesz a pártnak a két hét múlva esedékes következő kongresszus után.

Két hét alatt kétszer ül össze a Jobbik kongresszusa, az első szeánszra ma 10 órától került sor.

A párt gyönge választási szereplése miatt már április nyolcadikán lemondott Vona Gábor elnök, így nem csupán az első számú vezető személye kérdéses, hanem az is, marad-e a néppártos, a cigányozást, gárdázást magától eltoló, ha úgy tetszik, cukis, vizslás irányvonal.

Megszavazták a Jobbik átalakulását

Vona, őrizendő „hagyatékát”, társelnöki rendszert ajánlott a pártnak, melyhez első körben az erről szóló alapszabály-módosításról kellett állást foglalniuk az alapszervezetek által delegált tagoknak, ez a tanácskozás volt ma, a tisztújítás két hét múlva kerül sorra.

A bő kétszáz küldött elé végül nem a társelnöki verzió került, hanem az elnök és elnökhelyettes párosítás (egyelőre egy elnökből és hat alelnökéből álló elnökség vezeti a pártot). A javaslatot négyötödös többséggel elfogadta a kongresszus – erről a kongresszus után Mirkóczki Ádám szóvivő beszélt a 24.hu-nak.

Ha a május tizenkettedikei kongresszuson is Vona akarata érvényesül, akkor elmarad a párt radikálisai által várt Toroczkai-féle hatalomátvétel, s a néppártosodási idea hívei viszik tovább a jobbikos boltot: elnök lehet Sneider Tamásból, elnökhelyettes pedig Gyöngyösi Mártonból.

Utóbbi politikus információk szerint megkapja majd a frakcióvezetést is – erről a jövő szerdán és csütörtökön Dunaújvárosban tartandó kihelyezett frakcióülés jogosult dönteni. 

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás (korábbi felvétel)

(24.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
A jobbikot éppen a cukisodás nullázta le szerintem...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: ez téves, pont a "cukisodás" tette csaknem annyira elfogadhatóvá, hogy velük is szövetkezni kellett vona.

Az nullázta le, hogy nem voltak képesek (és nem is akarták) meggyőzni a pártokat, hogy ők már nem zsidóznak (fel nem foghatom miért tették) és képesek az ellenzéki összefogásra bizonyos legfontosabb célok érdekében.

Erre nem voltak képesek. Egyedül nyerünk, gondolták (beteg gondolat), ugyanúgy ahogy a szél bertalan is egyedül nyert, most ők jönnek. Ja.

Mivel egyedül vona vonta ki a herekirit, a többi megélhetési politikus marad és szépen osztogatja a pénzt. A pénzünket.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: ebben igazad van...de... így a jobbik végeredményben egy "fidesz"...alapjában ugyanazzal a külpolitikával/határon túliak pátyolgatása.../ azzal a különbséggel hogy még nem voltak a kondér közelében...Ma Magyarországon nincs ellenzék...megélhetési politikusok vannak csak mindkét oldalon,akik tojnak a népre,csak a bukszájuk dagadjon..Éppen ezért amíg nem jön gyökeres változás...engem nem érdekel egyik oldal nyavajgása sem...ha megunom,kiköltözök Ausztriába és onnan röhögök az itthoni kínlódáson!!
Rutymorgó
Oszlatnák fel magukat a majmok ...a cukisodással elkurtak mindent . Nagyon undorító banda lett belőlük..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.