Megvadult bullterrier Angyalföldön. A két és fél éves kutya otthonában támadt rá gazdáira, egy nőre és tinédzserkorú gyermekeire.

Bullterrier támadt anyára és gyerekeire

Fotó: Pixabay.com

A kutya korábban már megharapta, most pedig rátámadt a nőre. A nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy bezárja az előszobába a kutyát, így az nem bánthatta a gyerekeket, míg ő a bejáraton át leszaladt segítséget hívni – számolt be a részletekről a Borsnak Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke. – Mikor kiérkeztünk a helyszínre, a kutya már nem volt agresszív, nem támadt ránk. Befogtuk, levittük, végül elszállították a Fővárosi Ebrendészeti Telepre, ahol a következő 14 napban karanténban tartják és megfigyelik – mondta el.

A bevadult terrier a család első kutyája. Pataki szerint agresszív viselkedése mögött az állhat, hogy gazdái hagyták, hogy a fejükre nőjön az eb, aki így próbált hierarchiát kialakítani otthon. Egyébként a család mindent megtett, hogy kedvencük jól érezze magát náluk. Rendesen etették, itatták és a kötelező chipet is beültették neki.

A bevadult eb egyik szemére nem lát, teljesen máshogy tájékozódik, mint a többi kutya. Elképzelhető, hogy emiatt lett agresszív. Olyan kutyával is találkoztam már, akinek az agyában volt elváltozás. Egyelőre ezek csak találgatások, majd a vizsgálatok után kiderül, mi idézte elő a kutyánál a vad viselkedést – mondta Pataki.

A következő két hétben eldől, hogy a család visszakaphatja-e a kutyát – már ha a történtek után még akarják –, vagy új gazdát keresnek neki. Elaltatni valószínűleg nem fogják, ahhoz komolyabb indok kell.

Amint arról a Borsban beszámoltunk, idén márciusban egy staffordshire terrier támadt rá hirtelen egy másfél éves kislányra Nyúlon. A kis Ramóna a dédnagyapjával volt a kertben, mikor a harci eb hátulról ráugrott. A gyermeket kivérzett állapotban szállították a győri Petz Aladár Kórházba, de olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy nem sokkal később elhunyt.

(Borsonline.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
azért fáj a szívem. milyen ökör az, aki együtt él egy genetikai korccsal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.