A külgazdasági és külügyminiszter szerint az osztrák kormány legutóbbi döntése a családi pótlékokról méltánytalan és tisztességtelen a magyar emberekkel szemben.

Szijjártó: az osztrák kormány döntése tisztességtelen a magyarokkal szemben

Fotó: MTI/EPA

Szijjártó Péter az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az osztrák koalíciós kormány döntött az Ausztriában dolgozó külföldieknek nyújtott családi pótlék árszínvonalhoz kötéséről.

Az Európai Unió tiltakozása ellenére a juttatásokat a jövőben annak az országnak az árszínvonalához igazítják, amelyben az Ausztriában dolgozó munkavállaló gyermeke él. A döntés hivatalos adatok szerint mintegy 39 ezer magyar gyermeket is érint.

A külügyminiszter mindezzel kapcsolatban kiemelte:

Magyarország kormánya minden esetben fellép az ellen, hogy a magyar emberekkel szemben bárki méltánytalan és tisztességtelen módon járjon el.

"Márpedig az osztrák kormány legutóbbi döntése méltánytalan és tisztességtelen a magyar emberekkel szemben"- fogalmazott.

Hangsúlyozta: "Ausztria fontos partnerünk. Számos kérdésben fontos szövetségesünk, de ebben az ügyben súlyos vitánk van".

Nem fogadjuk el ugyanis, hogy azok után, hogy a magyar emberek valamennyi adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek megfelelnek Ausztriában, kevesebb családtámogatást kapjanak, mint az azonos járulékfizetési kötelezettségüknek eleget tevő osztrák állampolgárok

- mutatott rá.

Szijjártó Péter közölte: ez ugyanakkor európai kérdés is.

Magyarország elvárja az európai intézményektől, hogy szerezzenek érvényt az európai szabályoknak és szerződéseknek. Ha az Európai Bizottság egyenlő mércével mér, fel kell lépnie ezen európai jogsértésekkel szemben – jelentette ki a tárcavezető.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tisztesség Petyuska??? Tisztesség??? Ne szórakozz kiskomám az egy olyan valami amiről te semmit sem tudsz! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Ha a magyar családi pótléktól többet kapnak 12.500.- helyett "csökkentve" 29.000.-re és itt élnek, miért is járnak rosszul? És jár az itt maradt magyar gyerekek után a MAGYAR családi pótlék? Mert az állampolgári jog lenne? Vagy nem. Van erről valamilyen egyezmény? Költözzenek a gyerekek is Ausztriába, és semmi gond. És ha az osztrák állam a gyerek neveléséhez adja a pénzt, akkor nevelkedjenek ott. Szerintem.
advocat
És az adóemelés-csökkentés nem belügy? Mert Ausztria ügyeibe se szóljon bele senki. Mondotta hőn szeretett miniszterelnöke kis hazánkról. Akkor Petike miért ugat bele más országok belügyeibe?
Eladott Ország
@Shikari: Én meg annak örülök, hogy ilyen pofátlan illiberális bűnöző, tolvaj, faszkalapok akarnak kioktatni.
www.facebook.com/168ora/photos/a.10150349770587048.372811.308921667047/10152871265502048/?type=3
vladimir putin
@Eladott Ország: Magyarországon kéne egy új főkotmány, hogy például
"Amelyik lopik, annak levágattatás során vésszen el minden keze!"
a másiknál, amelyik segíti, annál
"Ürdünggel cimborálás miatt lészen az nyelvnek kivágása, isa körbevezetvén az bűnöst az piactérnek az közepin."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.