A szegények nem a Fideszre, hanem az államra szavaztak, amely fenntartja ugyan a kitaszítottságukat, de tudják, hogy csak rá számíthatnak. A vidéki középosztály pedig feltehetően a stabilitás reményében voksolt a folytatásra – mondja Kovách Imre, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának kutatója. Interjú.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Már sokadszor meditálok azon, hogyan érhetők el a vidéki kitaszítottak a pártok számára. Mi a helyzet jelenleg, és talán ez is a magyarázat. Amivel a fidesz eléri őket az többrétegű kapcsolatot sejtet. Az egyik valóban a közmunka, a másik akár milyen segély az államtól, a korábbi támogatások helyébe lépő újabb alamizsnák, amik mértékükben is alul múlják a korábbi juttatásokat, de a csepegtetésük olyan hangsúlyt kap, mintha a mindenható adná nekik.
A harmadik csatorna, az egyházak, amelyek szinte napi kapcsolatot ápolnak a vidéki lakossággal. Az ő pártos közreműködésük annál is inkább meggyőző, mert a muszlim és keresztény ellentét a történelmet végig kísérte. A fidesznek van egy olyan kisegítő gépezete, amely napi szinten van érintkezésben azzal akire szüksége van. Akkor a média túlsúját még nem is említettük.
Kovách Imre ülj le elégtelen!
Sámannus
@Sámannus:" A politikai értékválasztások és a politikai viselkedés elvált a társadalmi státusból következő érdekektől, és megnövekedett többek között a követhető politikai vezérek szerepe. Márpedig ilyen ma csak a Fidesznél van."
Ez a summázás sem a HVG-nek sem a riportalanynak nem válik dicsőségére, mivel nekik a mélyére kéne látni,és meglátni azokat a lehetőségeket is amik jelenleg Csipkerózsika álmukat alusszák. Pontosan ezért, mert kritikátlanok, és a vállalhatatlant állítják alternatívaként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.