Infokommunikációs forradalom és úgynevezett klímaforradalom zajlik a világban – hívta fel az Országgyűlés figyelmét Áder János kedden a plénum alakuló ülésén.

A magyar gazdaságnak is új kihívásokkal kell szembenéznie: digitális gazdaság, infokommunikáció, robotizáció, mesterséges intelligencia – sorolta a köztársasági elnök, aki szerint ma az a kérdés, hogy ebben a versenyben "a győztesek vagy a vesztesek oldalára kerülünk".

Emellett az elkövetkező évek egyik legfontosabb kérdésének azt nevezte az államfő, hogy "képesek leszünk-e úgy növelni jólétünket, hogy a felhasznált erőforrásokat ne utódainktól vegyük el". És úgy, hogy a természettel szemben az utóbbi évtizedekben felhalmozott adósságunkat még törlesszük is – tette hozzá.

Áder János a következő négy évre ugyanazt az idézetet adta útravalóul képviselőknek, amit 2014-ben: "A haza minden előtt".

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A környezetvédő főhorgász és elfordított fejű koala-simogató – akinek úgy zajlik a mandátuma, hogy a nagy nullán és a szilveszteri vérfagyasztó mosolyú koccintások alkalmával összehordott gagyi közhelyeken kívül kvázi semmi érdemi nem jut eszembe róla. Áder „Világmentő” Jánosunk évről évre egyre jelentősebb környezetvédelmi fejtegetésekbe bocsátkozik – na, ha még ez se segít ezen a sárgolyón, akkor sajnos a helyzet tényleg reménytelen, és a kereszténydemokratákat leszámítva mind meghalunk.
Eladott Ország
Áder János, egy nem létező köztársaság elnöke, aki egy nem létező Alkotmányra esküdött fel és akinek nagyságrendekkel fontosabb a globális felmelegedés problémája, vagy a timbuktui háromfülű gyík megmentése, mint a Magyarországon kínlódó rokkantak, betegek, fogyatékkal élők, öregek életének emberivé tétele. Sőt, nyugodtan kinevezhetnék Farkast köztársasági elnöknek is. Elég hazug és elég képmutató hozzá. Ott vannak a nagy elődök, Schmitt Pál, aki lopott doktorival büszkélkedett és akit Orbán a mai napig nagy tisztelettel körbenyal minden alkalommal, hogy lássuk: márpedig ő megvédi azokat, akik hűségesen szolgálják. Vagy a nagyon nagy beszédet elszavaló Áder János, aki azóta is szarik az országra, ellenben óvja a természetet tiszta erőből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.