Az internetes apróhirdetések között mindig előfordulnak csalók, ezért is kérik rendszeresen a vásárlóktól, hogy legyenek elővigyázatosak, és ne utaljanak előre, inkább személyesen találkozzanak.

A rendőrség honlapja újabb esetről számolt be, ezúttal arról, hogy

negyvenkilenc alkalommal adta el ugyanazt a mobiltelefont egy nyíradonyi fiú.

Mint írják, üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a rendőrség a 17 éves nyíradonyi fiú ellen, aki az egyik internetes portálon keresztül csalt ki pénzt több sértettől.

Nem egyszer, nem kétszer, 49x adta el ugyanazt a telefont egy 17 éves csaló

A rendőrségen 2017 tavaszán tett feljelentést egy férfi, aki egy hibás mobiltelefont rendelt meg egy magánszemélytől 19 000 forintért, azonban a telefon nem érkezett meg, az eladó pedig elérhetetlenné vált.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították az eladót, majd kihallgatták gyanúsítottként. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú az ország egész területén 49 személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményeket.

(police.hu)

Fotó: pexels.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
17 évesen nagy jövő előtt álló közgazdász-jelölt. Ha kijön a börtön-továbbképzésből, igazi nagyágyú lesz a bank, és üzleti életben.

ő a jövő embere, akárki meglássa..
CsipkeRózsa
Az is nagy teljesítmény lett volna, ha a 49 telefont darabonként egyszer eladta volna, de az egyetlen darabot 49-szer eladni, nagy tehetséget jelent.
Veleda
Aki annyira hülye, hogy látatlanban bármire előre küldi a pénzt, annak úgy kell, vessen magára. Persze ilyenkor utána kell nézni, hogy ki is az eladó. Nem sajnálom a károsultakat, aki hülye, az is marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.