A magyar miniszterelnök átadta a V4-országok vezetését a soros Szlovákiának.

Közép-Európa jelenleg a kontinens legsikeresebb régiója, amely fantasztikus jövő előtt áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, ahol átadta a visegrádi együttműködés (V4) elnökségét Szlovákiának, amely július 1-jétől egy évig vezeti majd a csoportot.

Közép-Európa ma nem az, mint néhány éve volt: itt van a legnagyobb gazdasági növekedés, pénzügyi fegyelem, az államadósság és a munkanélküliség csökken, a versenyképesség pedig rendkívül nagy – mondta Orbán.

Orbán: Közép-Európa jelenleg a kontinens legsikeresebb régiója

Peter Pellegrini szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő Szlovákia gazdasági mutatóit méltatva úgy fogalmazott: a kontinens egyik legsikeresebb országa fogja vezetni a V4-eket az elkövetkező egy évben.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a közös sajtótájékoztatón – amelyen részt vett a másik két visegrádi állam kormányfője, Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is – arról beszélt, hogy "Visegrád sosem fordított hátat" Európának, amelynek oszthatatlan részét képezi, és minden területen felelősségteljesen viselkedik. Jelezte ugyanakkor, hogy a V4-ek nézetei nem mindig tetszettek az európai partnereknek, és a jövőben sem fognak mindig tetszeni.

A szlovák V4-elnökség három prioritása: erős Európa, biztonságos környezet és intelligens megoldások – közölte, a következő tizenkét hónap kihívásai között pedig megemlítette az új európai költségvetést és a 2019-es európai parlamenti választást.

A leköszönő magyar elnökséget Peter Pellegrini úgy méltatta: "a magyar elnökségnek köszönhetően Visegrád hangja hangosan zengett".

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na tessék már a szlovákok is Soros-ak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Jozefina: Főleg a pénz ellopásában !!!
adrenalink
@karma1: 00:47-re Tudom, hogy tiltólistán vagyok Nálad, de azért leírom: nemrég láttam egy beszélgetést Bod Péter Ákossal. A riporter rákérdezett az Orbánnál folytatott szaktanácsadói tevékenységére is. BPA elmondta, hogy Orbánnak arra kell a tanácsadó, hogy indokokat találjon az ötletei helyességének alátámasztására.
Egy másik beszélgetésben Csaba Lászlótól is érdeklődtek az Orbán szaktanácsadói időszakról. Elmondta, hogy amiben megkérdezte a véleményét, őszintén, a legjobb tudása szerint el is mondta. A riporter kérdésére, hogy ebből mennyit fogadott meg, röviden, diplomatikus mondott valamit, de az arcára rá volt írva, hogy semmit.
A lényeg, hogy mindkét tanácsadó megkönnyebbült, amikor egy- másfélév múlva megszünt ilyen irányú tevékenységük...
tulipan
Hát persze, a LEGSIEKRESEBB az Európa többi részetől elcsalt/ellopott pénzek terén!!
karma1
@adrenalink: Nekem nincs "tiltolistam", - egyszeruen csak nem ohajtok SENKIVEL sem konfliktusba kerulni, megsporolva ezzel mindkettonknek a sok negativ erzest.
Nincs ra sem idom, sem kedvem, hogy parttalan vitakba menjek bele, foleg ezen az oldalon, ahol mindenki azt mondhat, amit akar, ha szemelyeskedesen kivul nem tudunk egymasnak mit mondani, akkor meg minek koptassuk a klavit, nem igaz?
A negativitas csak energiat visz el mindenkitol, - nemcsak tolem, Toled is. A harag, a duh (mert a masiknak mas velemenye van ), negativ erzes - nekem nem kell.
Kulonben pedig kosz a cikket, - nem tudtam, hogy BPA valaha is a csuti puhos tanacsadoja volt - mindig tanul az ember.
Remelem, kivarhatjuk meg a veget ennek a remalomnak ezen az oldalon.
tulipan
@Jozefina: Pontosan tudható: CSALÁS és LOPÁS!
justhpeter
Hogy van az, hogy Európa legsikeresebb régiójának élen álló országa vagyunk, mégis a forint romlik és nem sz euró. Ez a duma pont olyan hamis mintha azt mondanánk Orbán a legnormálisabb politikus Európában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.