A tegnapi csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország – összegezte legújabb Facebook-videójában Orbán Viktor a magyar kormány csütörtöki teljesítményét az EU-csúcson.

Orbán: "Magyarország nem lesz bevándorlóország, ez a ma hajnali csata eredménye"- videó

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján az esemény első napján, 2018. június 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A visegrádi négyek nagy győzelmet arattak az uniós csúcstalálkozón, Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán pénteken hajnalban közzétett videóban.

A kormányfő azt mondta: fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat.

Ezt a javaslatot sikerült visszavernünk és a saját javaslatunkat pedig elfogadtatnunk.Ez világosan kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba, az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, megmarad magyar országnak

- fogalmazott.

Csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődött Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyalnak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

Az uniós tagországok vezetői több kétoldalú egyeztetést követően megegyeztek a csúcstalálkozó csütörtöki munkanapján megtárgyalt témákat összegző zárónyilatkozatuk szövegében.

Ezek alapján az Európai Unió területén ellenőrzött menekültközpontok önkéntes alapon, tagállami felajánlás alapján jöhetnének létre, és ezekben feldolgoznák a szárazföldön, tengeren érkezett illegális bevándorlók és menekültek kérelmét.

A kvótarendszer lekerült a napirendről. A zárónyilatkozatban a másodlagos mozgások megakadályozása is szerepel, amiről Orbán Viktor is beszélt a videóban.

Forrás: MTI, Index, Facebook

Fotó: MTI

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Már megint nem lézető csatákat vív Don Orbáne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@steve82: Értelmes? Az ellen ez a hülye @Shikari be van óltva! KkIZÁRÓLAG AZT fogja fel, ha a talp és seggnyaló hazugság média témáit emlegeted!!!
steve82
@tulipan: Őszintén szeretném kideríteni tőle vagy bármely hasonló "társától", hogy tényleg nem zavarja, hogy rablóbandát támogat? Ennyire nagy úr lenne a pénz, hogy nem számít senki és semmi?
steve82
@Shikari: És te hogyan kommunikálsz? Mindenkit Sorosbérencezel, libsizel, stb. Azzal miért is nincs bajod?
steve82
@Shikari: Te magad vagy a hiba. Mindenkit ócsárolsz aki nem narancsnyaló. Boldog lehetsz: 4-5 ellenzéki médián kívűl minden a főnököd keze alá kerül. Majd kiváncsi leszek, ha elfogy a lé, akkor hogyan fog megváltozni a véleményed...
steve82
@Shikari: Mert te intézed? :) Te csak egy jelentéktelen porszem vagy, aki tolja a propagandát pár látogatónak ezen az oldalon és ki tudja a név mögött hányszor cseréltek már le :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.