A kormányrendelet-tervezetben meghatározták a kórházak és a tisztiorvosi hivatal feladatait a fertőzések megelőzésével kapcsolatban. Kijelölnék az egészségügyi intézményekben több szakembert is, akik a fertőzések kockázatainak csökkentése lenne a feladatuk.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A fertőzések csökkentésének alapfeltétele a tisztaság, a lelkiismeretes takarítás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@papa.49: Az anamnézis felvételénél már sok évtizeddel ezelőtt is ezeket a kérdéseket feltették! Egy nehezen gyógyuló sebekkel kinlódó betenél nem ritkán diabetes van a háttérben, ami esetleg nincs karbantartva.
Lényeges kérdés, mire allergiás!
Ez nem befolyásolja a felvételt, viszont sokat segíthet a vizsgálatok elrendelésénél, és beteg állapotának javításában. Célzottan, rövidebb idő alatt derülhet fény a betegségre, és hamarabb lehet elkezdeni a terápiát.
Higiénikus mindig volt a kórházban anno, és nem csak az előírásokat ellenőrizte, hanem segített az esetleges problémák megoldásában.
Ahhoz viszont nem kell bizottság, meg huszonhat ellenőr, hogy legyen kézfertőtlenító ( nem pont a klórmeszes vízre gondolok), álljon rendelkezésre megfelelő mennyiségben és méretekben gumikesztyű, steril eszköz. Egy "problémás" betegnek lehessen többször ágyneműt cserélni. És a betegnek is legyen lehetősége a tiszta mosdó, wc, zuhanyzó használatára, amelyeket nem naponta egyszer takarítanak ki.
papa.49
@Nessy: Tökéletesen igazad van én is arra gondoltam ez olyan ,,ráolvasás szerű,, megoldás, odaállítunk egy embert oszt. mindjárt meg is lesz oldva !!!
Ehelyett inkább elegendő pénznek kéne lennie ezekre a feladatokra !!!
Nessy
@simmering73: Nem hiszem, hogy a kereszténységről felsőfokban beszélő státusz keresztényeink pontosan tudnának elimádkozni egy rózsafüzért!
Lepényleső
...mindenki maradjon otthon,a kórház dolgozói is.
kisrigó
A kevés pénz miatt a kórházak "kiszervezik" a takarítást külsős cégekhez, nem kell a saját takarítóik után a közterheket fizetni. Nem is ez a baj, hanem nem követelik meg a megfelelő munkát, a cég is spórol a vegyszereken. Teljesíttetni kellene az egészségügyben elvárt takarítást, mert így annyi, mint halottnak a szenteltvíz! Van takarítás, csak éppen nem sokat ér! Lásd:az "eredményeket!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.