Persze jó dolog ez a nyelvtanulási diákhitel-ötlet. Az oktatás felelősségét rátolja a diákra és a szüleire. Ráadásul úgy, hogy sokan még majd tapsolnak is hozzá, hogy milyen rendes dolog az államtól. Azért nehéz szabadulni attól a kérdéstől, hogy milyen hatása lenne, ha a diplomás nyelvtudást idegen nyelvű szakdolgozat-védéssel, valós élethelyzeti kommunikációval mérnék fel, ha minden nyelvvizsga, és esetleg a felkészítő tanfolyam is, ingyenes lenne. Nem visszaigényelhető, hanem valósan ingyenes.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
a jelenlegi rendszert nem ismerem, de annak idején a Rigó utcai példák elképesztőek voltak; pro és contra. Ismerek olyanokat, akiket kiszórtak miközben anyanyelvi szinten használták a nyelvet és olyanokat is, akik felsőfokkal a tarsolyukban képtelen voltak érdemben kommunikálni! =))
GeoCravker
@RonaGyuri: Szintén ismerek ilyet is olyat is. Akkor még monopolhelyzetben is voltak. Finoman megsúgták: az ottani (méregdrága) tanfolyamról nem lehet megbukni a vizsgán. Amikor 2-3 kísérlet után meghúztak, akkor megsúgtam, hogy nem egzisztenciális kérdés, és nem megyek mégegyszer, ha megbukok, akkor átmentem
GeoCravker
@advocat: Viszont magyar állampolgár szerintem ma sem védhet diplomát angolul...
RonaGyuri
@GeoCravker: én az ilyen momentumokról nem tudok, de pl. a felkészültségükről igen.
Equus1
hét, nekem fontos nyelvet ismerek... nincs gondom Európában, de azon kívül sem... egyikből sincs nyelvvizsgám - minek? Használni tudom Kijevtől Madridig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.