Sajtóhírek szerint bár a fidesz tagadja, hogy hozzányúlna a jövő évi önkormányzati választás előtt a jelenlegi állapotokhoz, nemrég olyan közvéleménykutatást rendeltek, melyből erre lehet következteni.

A 24.hu cikke szerint az elmúlt hetekben olyan közvéleménykutatás zajlott a fővárosban a kormánypárt megbízásából, amelyben arról kérdezték az érintetteket, hogy mit szólnának ahhoz, ha megváltozna az önkormányzati választás jelenlegi szabályozása. 

Közvetlen választás helyett a kormány nevezné ki a budapesti főpolgármestert?

Fotó, címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

A lap szerint a változtatásról szóló hírek már a tavaszi országgyűlési választás környékén felreppentek, főleg azután, hogy kiderült, a Fidesz-KDNP Budapesten nem annyira erős, mint volt. 

Ehhez kapcsolódik, hogy az új Orbán-kormány Fürjes Balázst a fővárosi beruházásokért felelős államtitkárnak nevezte ki, többek szerint ez azt mutatja, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármester helyett esetleg ő lehet 2019-ben a kormánypárt favoritja. Tarlós idén tölti be a 70. életévét. 

"A főpolgármester azt hangoztatta, hogy értéknek tekinti a fővárosi önkormányzat vezetője számára önálló legitimációt biztosító közvetlen választást, de azt is hozzátette, hogy nincsenek pontos információ arról, hogy a kormánynak mik a szándékai ebben az ügyben" – olvasható a cikkben.

A 24.hu szerint az elképzelés az, hogy a közvetlen főpolgármester-választás helyett kétévenkénti kinevezéssel a kormány döntené el, ki legyen a főnök a kerületi polgármesterek fölött. Ráadásul a posztra épp valamely kerületi polgármestert emelnék be. 

Erről tartottak tehát az elmúlt hetekben a lap értesülései szerint telefonos közvéleménykutatást Budapesten, ahol 15-20 kérdést tettek fel.

Egyelőre nem lehet többet tudni, a Fidesz szerint nem lesz változás, de a lap úgy tudja, a begyűjtött adatok elemzése után akár az is előfordulhat, hogy mégis változtat a Fidesz a jelenlegi önkormányzati választási szabályozáson.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

badboy
Mi lesz a következő? Eltörlik a látszat választásokat is?! B... +
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Természetesen alapkövetelmény lenne a politikai tisztánlátás,a fidesz tagság, és hűségeskü Orbánnak! Majd megmutatják ennek a "bűnös városnak", hol lakik az Úristen!
Sámannus
Bokros teendői mellett kinevezne még egy csinovnyikot. Nehogy az ellenzék megszavaztasson egy Bokros Lajost, mert az a halála lenne!
badboy
Mi lesz a következő? Eltörlik a látszat választásokat is?! B... +
vladimir putin
épp itt lenne az ideje, hogy megleckéztessék azokat a kis buzeráncsokat is ott a "városban",
hadd szokják, ha már nem arra szavaztak, amire kellett volna.
Legközelebb alá is lesz húzva, hogy kire kell szavazni!

Aki tud, az meneküljön!
Etelköznek vége!
Desischado
Ha létezne az isten, azt kérném tőle, hogy nézzen már le a magyarokra. Tiszta Észak Korea leszünk!
justhpeter
@Desischado: Mi kombináltak leszünk. Észak-Korea kombinálva Oroszországgal és Törökországgal. Viktort cézár-imperátorrá választja a csürhe és bevezeti a jegyrendszert.
maci0427
Tarlós bolond lenne még egyszer elvállalni ! Ha van esze akkor pihenni fog, lesz miből !
papa.49
A kormánynak üzenem amit a ,,vak zarándok,, mondott a kannibáloknak,
,,hát a faszom nem kéne,, !!!
papa.49
@Jozefina: Még nem teljesen de arra haladunk egyre gyorsabban !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.