Újabb három LMP-s politikus kapott súlyos büntetést másodfokon, jogerősen a párt etikai bizottsága – értesült a Zoom.hu.

Több párttársukhoz hasonlóan azért büntették őket, mert a párt érvényben lévő döntésével szemben a tavaszi parlamenti választások hajrájában visszaléptek egyéni körzetükben az esélyesebb ellenzéki jelölt javára – írja a Zoom.hu.

Ságodi Zoltán 3 év eltitást kapott. Ő a pártban másodikként döntött úgy, hogy visszalép, méghozzá a jobbikos Kepli Lajos érdekében tette meg ezt Veszprém 2-es választókerületében. 

Az eltiltás azt jelenti, hogy Ságodi nem indulhat a pártban semmilyen tisztségért, továbbá országgyűlési képviselői, európai parlamenti képviselői, helyi önkormányzati képviselői jelölt sem lehet ez idő alatt. 

Tenk András 1,5 éves eltiltása ugyancsak nem teszi lehetővé, hogy az EP- illetve az önkormányzati választásokon induljon. Tenk Budapest 17-es választókerületében (Csepel-Soroksár) lépett vissza a választások előtt. 

Doszpoly Botond is eltiltást kapott, de csak egy évre, így ő a jövő őszi önkormányzati választáson akár el is indulhat az LMP színeiben. Doszpoly Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókörzetében lépett vissza.

Folytatódik az LMP-s fegyelmik ügye – újabb három politikus kapott súlyos büntetést a párt etikai bizottságától

Fotó: MTI /Koszticsák Szilárd

Korábban az etikai bizottság Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter képviselőt tiltotta el 3-3 évre minden párttisztségtől.

Ugyanakkor Szél maradhat társelnök. Az első fokon kizárt – Hadházy Ákossal összevesző – Sallai R. Benedeket viszont visszavették.

Szél Bernadett sejtelmesen úgy kommentálta az ügyet:

„A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom.”

Szél hozzátette:

megfontolt döntést fog hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fog fordulni.

Forrás: Zoom.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@Nessy: ungár is csak az anyjával együtt fog eltűnni a politikából, ha valaha is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ez is egy PPS (Primitív Politikai Szappanopera) a fideSS gyártásában, rendezte Schiffer (mint vendég). Amikor a nagy műve készen lett, az "alkotó" beleborzadt és kilépett a szappanoperából.
Politikusi léthez, pártvezetéshez a mai Magyarországon nem kell iskolai végzettség, műveltség, intelligencia, sokéves tapasztalat. Ez be is igazolódik. Az iskolapadból a parlamentbe beülő Orbán minden munkatapasztalat nélkül, áram helyett országot vezet, ellenzék helyett, hasonlóan politikailag tudatlan embereivel pártokat hozat létre, aztán mindenki csodálkozik, hogy minden szarul megy.
Sikerült ugyanolyan egypárti-kleptokráciát létre hozni mint a Kádár-rendszer, csak kettő a különbség, nincs 800.000 párttag - mert a népnek ebben már megjött az esze - és más a javak hazavitele. Ma többet lopnak jóval kevesebb seggnyaló pártkatonák.
evacica
Ez a párt megérett a bukásra! Mit akar ez ? rendszerváltást, de hogyan? Egymást nyírják ki, alkalmatlanok mindenre, illetve egy valamire nem, hogy hozzá segítsék Orbánt a 2/3 hoz! Remélem a szavazói észreveszik, hogy ez a párt a fidesz szekértolója!
herczeg0210
Szépen lassan, módszeresen kiirtják saját magukat!
bencemacska
De vajon honnan tudja a Schmuck, hogy bandzsa marcsa a DK-t is felhívta? Netán azt is tudja miről beszéltek?
De hát az Ungár ott sem volt a híres DK-MSZP-Párbeszéd találkozón, akkor mire kérte meg őket a fia védelmében? Talán arra, hogy ne adjanak vhiskyt a Vágó Gábornak, mert józanul is rossz hatással van a fiacskájára?!
Mégis kinek a pártja ez a förmedvény???
terlasz
Ez az a párt, ami káoszteremtésre, az ellenzék megosztására lett kitalálva csak néhány megtévesztett komolyan vette a politikusi szerepét, ezért most meg ezektől szabadulni.
Így aztán a teljes káosz garantált. Megint szakadnak és Ungárnak lesz egy fideszt támogató pártja.
papa.49
Javaslom szarjuk le őket az utolsó oltsa el a villanyt, oszt. jónapot !!!
Besoroltak a mdf. a fkgp. után a sorba !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.