Majtényi György azonban végre tudományosan is feltárta a krumplis lángos vándormotívumát és a Kádár-nosztalgia hátterét. A történész Kádár-kor társadalmáról szóló könyvének címe (Egy forint a krumplis lángos) valós bírósági ügyre utal: H. András rakamazi kertész egy évet ült, mert 1956 után azt skandálta a kocsmában, hogy: Egy forint a krumplis lángos...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: csodálatos írás, és nagyon aktuális. Vajon nálunk meddig tolerálnák csendben ha egy idős ember, főleg járókerettel ugyanezt tenné a Balatonnál? Hallottam már többször olyat hogy "minek közlekedik az ilyen?"-nel illették a járókeretest, a tolószékest...Livorno messze van...
kereső
@Commenter: nagyon messze...a kádár rendszerben közelebb volt.
Commenter
@namihami: nem vagyok optimista én sem, de próbálok az lenni...a helótatömeg ha kell, meg is fogja védeni, semmi kétségem sincs,csak hogy meddig ez a kérdés. Ha a rendszer bukik ezerfelé szaladnak végül ők is és a gazdájuk is. Ahogy Vásárhelyi Mária tegnap írta, nem tudtunk élni a 1989 adta békés átmenettel. Készen kaptuk azt amiért mások harcoltak.Ezért nem is tudtuk értékelni. Most meg kell vívni majd újra a magunk harcát,aztán vagy sikerül vagy nem. Külső segítségre ne várjunk most se.
Commenter
@kereső: 1989-ben nem gondoltam volna, hogy sok pozitív jelzőt hallok majd vissza a Kádár rendszerre közel 30 évvel később. Kádár János sokat köszönhet orbánnak: tkp. orbán relativizálta és rehabilitálta. Ráadásul úgy, hogy a rendszerét primitívebb módon, idegen hatalom közvetlen segítsége nélkül másolja. 56 és eszmeisége itt 3x bukott el. Ezt is köszönjük, orbán :( Kádárt végül felőrölte árulása vagy tette ki honnan nézi idős korára. orbánt nem fogja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.