Körülbelül kétszáz polgármestert és helyettest érinthet, hogy ha nem indul jövőre a választáson, még mindig marad néhány éve a nyugdíjig. A problémát viszonylag kis összegből meg lehetne oldani, de a kormány egyelőre nem lép. Nagyjából egymilliárd forintot jelentene évente a költségvetésnek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) javaslata, amely szerint azok a főállású polgármesterek és alpolgármesterek, akik jövőre betöltik 60. évüket, és négy választási ciklust, de legalább 15 évet eltöltöttek tisztségükben, a nyugdíjkorhatár eléréséig kapják meg illetményük 80 százalékát. Az önkormányzati szervezet szerint ugyanis a nyugdíj, és így a visszavonulás előtt álló polgármesterek többsége a nyugállományba vonulásig nem tud elhelyezkedni a munkaerő-piacon, s veszélybe kerül az egzisztenciájuk.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
És ki nem szarja le őket ???
Ha egy 60 éves ember elveszíti az állását neki mit nyújt a kontár kormány ???
A nádfedeles elvtárssal szólva ,,egy darab kötelet,, na ennyíit ők is megérdemelnek !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az elmúlt napokban a hazai sajtó nagyrésze foglalkozott azzal a felháborító ténnyel, hogy a sokszor napi 24 órás ellátásra szorulók szülei, rokonai, akik folyamatos ellátásukról gondoskodnak, az államtól a mai napig nem kapnak teljes fizetést, mert szerintük az otthonápolás nem minősül munkának. Nos, hogy ez mekkora pofátlanság, azt nem hiszem, hogy bárkinek is el kellene magyarázni. Az otthonápolás bizony egy minden erőt és energiát igénybevevő, kegyetlen munka. Magyarországon maximálisan 58.200 forintot kaphat egy hozzátartozóját otthon ápoló rokon. Csak összehasonlításképpen, szinte minden környező országban magasabb ez az összeg. Romániában 85 ezer, míg mondjuk Csehországban 180 ezer forintot kap az, aki otthon ápolja valamely rokonát. Többször tüntettek már a Parlament előtt azok, akik nem értenek egyet ezzel az egyébként felháborító döntéssel, miközben a képviselők több százezres fizetésemelést szavaztak meg maguknak, az otthonápolás támogatására mégsem volt pénz. Valószínű, hogy a körülbelül kétszáz polgármestert és helyettes nyugdíjproblémája is hasonló sorsra jut. "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
justhpeter
FideSS-polgármestereknek meg lesz, ellenzékieknek majd találnak valami kizáró körülményt.
Eladott Ország
@tudode: Bizony a csúti kancigány, egy érzések nélküli fasz! Az empátia hiányzik a szótárából. Egy senkiházi gazember...
tudode
@Eladott Ország: .
Ki tudja még mit rejtegetnek az arhivumokban erről az ELFAJZOTT BÉKÖZEPESRŐL.
.
Összerakva egy, két napvilágra került morzsákat a múltjáról, és a jelenéről, nem is szólva a 2006. októberi HADICSELEIRŐL, amikor szétverette a TV székházat, a Fidesz székháznál az ALKOTMÁNY megcsúfolásával kapcsolatos fiatalok tüntetésének elfojtásáról, amolyan SAVAS BÁCSI módra meghülyítettekkel, amelyről kiderült, megszólalt egy VERŐLEGÉNY, stb. stb. a LÓVÉNK rekvilásáról nem is szólva!
.
www.youtube.com/watch?v=c3P_91kU1iI&t=79s
.
RémeSS!
.
Több emberség van egy VADÁLLATBAN, mint ebben a VASTAGBŐRBEN hadicselező csodabogárban!
1magyar
Van munka bőven, majd elmennek dolgozni.:) Ahogyan a többi 60 éves munkanélküli.Legalább megismerik döntésük eredményét.
desiro57
Remélem éhen döglik a sok fidesznyik cselovék!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.