Megkezdte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az úgynevezett kémügyben a saját minősítésű iratok minősítésének felülvizsgálatát a Legfőbb Ügyészség (LÜ) utasítására – írja csütörtöki számában a Magyar Idők, a lap szerint az iratok titkosításának feloldása várhatóan tovább árnyalhatja az ügyet.

A Legfőbb Ügyészség ki akarja teregetni a kémügy titkos részleteit

Fazekas Géza, az LÜ szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az átvett minősítésű iratok esetében a KNYF a minősítő szervekhez fordul a kérdéses iratok minősítésének felülvizsgálatát kérve.

A lap felidézi, hogy a Kúria május 29-én utasította el a felülvizsgálati indítványt a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében, így jogerős maradt a korábbi felmentő rendelkezés. A Legfőbb Ügyészség azonnal jelezte: kezdeményezni fogja a titkosítás feloldását, és ez a folyamat kezdődött meg, miután az LÜ kézhez kapta a Kúria írásba foglalt döntését.

Mint a lap írja, az államtitkoknak minősülő eset miatt a nyilvánosság kizárásával folyó perben első fokon a Debreceni Törvényszék 2013-ban nem jogerősen kimondta több vádlott bűnösségét, majd letöltendő szabadságvesztésre ítélte Szilvásy Györgyöt és Galambos Lajost, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre Laborc Sándort. Másodfokon 2015-ben a Fővárosi Ítélőtábla súlyos eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárást rendelt el, ebben a Kaposvári Törvényszék mind a négy vádlottat felmentette a vádak alól, majd a fellebbezés nyomán a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is felmentő rendelkezést hozott. Ez ellen nyújtott be felülvizsgálati indítványt a Legfőbb Ügyészség, amit a Kúria elutasított.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
- Bátyám, látta e már James Bondot és a jugoszláv békaembert?
- Láttam.
- Konkrétabban?
- Nem láttam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Sámannus: el lesz csalva az is persze, ha egyáltalán lesz még. A csuti megmondta hogy őt (másokkal ellentétben) nem lehet leváltani...
tudode
Elolvasva a hsz-eket az a BAZI NAGY KÉRDÉS merülhet fel, ez a POLITIKAI SZÉLHÁMOS mindig jó időben jó helyen volt, ahol LÓVÉ SZAGOT ÉRZETT az átkostól napjainkig!
.
A jelenéktelensége, vagy a POFÁTLANSÁGA, v mi, kedves MNDANNYIUNK legalább olyan bűnösök vagyunk, mint ez a csőszó mászó HERNYÓ!
.
Hogy a francba intézte el, hogy NEM ESETT EL NEMZETBIZTONSÁGI ÁTVILÁGÍTÁSON, akkor, amikor egy MEZEI közszolgának kötelező
.
www.google.hu/search?q=orb%C3%A1n+viktor+nem+esett+%C3%A1t+nemzetbiztons%C3%A1gi&oq=Orb%C3%A1n+Viktor+nem+esett&aqs=chrome.1.69i57j35i39.12345j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------
.
Akkor, amikor ÁLLAMTITKOKAT oszthat meg az oroszokkal:
.
www.google.hu/search?q=Orb%C3%A1n+%C3%A1llamtitkokat+oszt+meg+az+oroszokkal&oq=Orb%C3%A1n+%C3%A1llamtitkokat+oszt+meg+az+oroszokkal&aqs=chrome..69i57.12595j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------
.
Egy kupiban NAGYOBB REND van, mint Gorbán által összekutyult állam szinte minden porci-KÁJÁBAN!
Desischado
Nagyon szeretné Gyurcsányt bevarrni, de remélem, nem sikerül neki. A parasztvakítás már megint ezerrel dübörög, már akit be lehet etetni. Igaz, jönnek a választások.
Zeta
Az ő szemszögükből, hogy "egyértelmű" legyen a vád!
Míg Polt a sumák addig mindent megtesznek. A leheten túl is!
cikicakk55
@Commenter: tegnap 21:23
na ettől félek én is a legjobban,hogy büntetlenül a lenyúlt több ezer milliárddal lefognak lépni. Azzal amit ellopta,helyre lehetne hozni az egészségügyet,az oktatást,kihúzni a pácból a devizahiteleseket, segíteni a hajléktalanokon. Talán még arra is futná,hogy a kimenekült fiatalok egy része tényleg haza jöjjön,de ehhez az is kell,hogy a jövőjüket is biztosítsák,ne csak per pillanat tüzet oltsanak. Azt természetes,hogy a felbujtó Fidesszel együtt a végrehajtó kopaszokat is börtönbe kellett volna csuknia Gyurcsánynak.Nem tudok róla,hogy valaki is rabigába került volna azért a nem kis cirkuszért. Inkább azt halljuk azóta,hogy Gyurcsány volt a szemét,mert kilövette a gumilövedékeket. Sajnos hiába jött rá Gyurcsány,hogy Orbán az ellensége volt a Magyar kormánynak,nem az ellenzéke,ha megint hatalomra kerülne ugyan úgy folytatná,ahogy addig. Nem való politikusnak Ő sem,de a jelenlegi ellenzékből egyet sem tudnék nyugodt szívvel támogatni.
Commenter
@cikicakk55: ezeknek a pénzeknek a jó része már soha nem lesz meg, gondolok itt a manyup pénzekre is pld. Stadionokra meg a jó ég tudja milyen baromságokra tapsolták el, értelmes felhasználás helyett, ha már eintandolták,eleve törvénytelen volt. Itt kezdődött a "harc" a "megvédjük" bla-bla. és folytatódott a brüsszelezéssel a rezsizéssel. Hol vannak a beigért egyéni nyugdíj számlák? Sehol, és ez így is marad.
Jó lenne ha nem gumilövedékeznének, mert nem csak a narancsosok oldalán voltak sérültek, ha ugyan nem a provokátorok lövették a sajátjaikat is. Ezekről minden elképzelhető.Valahogy muszáj volt megfékezni a totális káoszt amikor bableves marcsi már azt visította hogy forradalom van megint és égett a TV székház meg a belváros. Azok sem kaptak semmilyen kártérítést akik a környéken parkoltak és a kocsijukat gyújtották fel a vandálok. Nemcsak a kukák, nem csak a köztulajdon égett hanem a magántulajdon is. orbán mint minden balhé vagy 56-os évforduló esetén külföldön sunnyogott valahol és röhögött a markába. Nem tudom, mennyit változott az ellenzékről a véleményed a választások óta. A passzivitásuk és a belekényelmesedésük számomra kiábrándító. Ki kell várni nem egy megújult, hanem egy teljesen új ellenzéket, azt hiszem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.