A külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Potápi Árpád János kiemelte: a pályázatot a nemzetpolitikai államtitkárság tavasszal 500 millió forint értékben hirdette meg, de mivel 760 pályázat érkezett több mint négymilliárd forint összigénnyel, 600 millió forintra emelték a támogatási összeget.

Az államtitkár hangsúlyozta: a pályázat célja

olyan külhoni magyar vállalkozások anyagi támogatása, amelyek az általános vállalkozásfejlesztésen túl családbarát munkahelyek alakítanak ki, fejlesztenek, családokat segítő szolgáltatások nyújtanak, vagy külhoni diákok, fiatal pályakezdők szakmai gyakorlatát támogatják.

Kifejtette: a megpályázható támogatás összege mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozások esetén 3-4,5 millió, nem mezőgazdasági vállalkozások esetén pedig 3-6 millió forint volt. A pályázattal támogatnak egyebek mellett eszközbeszerzési költségeket, szakmai gyakorlathoz kapcsolódó és családbarát munkahelyek kialakításával kapcsolatos költségeket, szolgáltatások költségeit, valamint szakmai megvalósításhoz kapcsolódó anyagköltségeket – sorolta.

Potápi Árpád János közölte: összesen 118 pályázat nyert, ezek közül a legtöbb – hatvan – Erdélyből érkezett, 25 a Felvidékről, 20 a Vajdaságból, 13 pedig Kárpátaljáról.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...amíg az itthoniak nyugodtan éhen pusztulhatnak,önként? Aki meg segítene rajtuk,azt rabosítják,
hiszen ne akarja ellátni az állam feladatát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
@szaboria1: Nekem is hasonló gondolataim vannak ezekkel az adakozásokkal kapcsolatban. Kettős hasznuk van, pénz a zsebbe, gumicsont a plebsnek! A papír mindent elbír, jöhet az alkotmányos költség! Egyáltalán ellenőrzi ezeket a pénzeket valaki? Vagy ő is megkapja a maga jutalmát!?
szaboria1
@kisrigó: Utolsó mondatod mindent meg magyaráz.
Jozefina
Bravó!!! A határon belüli magyart azt ki lehet lakoltatni, el lehet kobozni minden vagyonát, csakhogy eltolcsi bankjai minál jobban gazdagodjanak!!!?? A korházak lepusztultak, korházi fertőzésben elhunytak száma nem elhanyagolható!? Az emberek megfagynak saját lakásukban, gyerekek éheznek!!!??
kisrigó
@Jozefina: Jóvanna! Tudhatjuk, hogy Magyarország "jobban teljesít!" Miben is??
Sámannus
Hazugovicsék ennyit adnak a maffiának is. A fradi edzőnek. is így tömik ki a buxáját. A határon innen meg spórolnak mit az állat, hogy ne jusson az országnak szar se. Szar kloáka társaság.
division
@karma1: Igazából mi sosem kértünk pénzt a kormányoktól, másként működünk ( egyszer volt egy 40 milliós vissza nem térítendő, de ennyi).Óvoda terén maga az óvoda kap bőven, lévén egyházi, persze azokat a pénzeket javarészt a pap bácsi és haveri köre teszi zsebre Jézus nevében:-) A véleményem egyébként az hogy először a hazai vállalkozások, és csak utána a határon túliak ha itt már mindenki sínen van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.