A magyar élelmiszer megítélése minden szempontból kiváló, mégis tudatosan csupán a magyarok alig egyharmada keresi a hazai termékeket az üzletek polcain - derül ki a Médiaunió Alapítvány legfrissebb vásárlói kutatásából, amelyet a Magyar Mezőgazdaság szemlézett.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
az az igazság, hogy nem egyszer láttam, hanem többször is és az illetékesekkel beszéltem is róla
Azt írja az újság, hogy „A magyar élelmiszer megítélése minden szempontból kiváló, mégis tudatosan csupán a magyarok alig egyharmada keresi a hazai termékeket az üzletek polcain - derül ki a Médiaunió Alapítvány legfrissebb vásárlói kutatásából, amelyet a Magyar Mezőgazdaság szemlézett.” Azaz bár jobban szeretjük a hazai termékeket, de nem keressük eléggé. Azonban a dolog úgy áll, hogy a hazai sajnos sokkal drágább, s az un. ár-érték arányosság meg ugye …
Sőt, igen itt az a tapasztalatom következik, amit már sokszor elmeséltem. Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy mikor feltűnik a hazai eper nem csak, hogy kb. a duplájába kerül a külföldinek, de a külföldi ára is felmegy 20-30%-al. S most a dolog lényege; saját szememmel láttam, mikor az eladók a görög epret kiválogatták és egy magyar feliratú ládában tették ki a pultra! =))
A másik...ha valami Görögországból ideér féláron,akkor min csodálkozunk??, Most arról nem is beszélve hogy a "magyar" árú is ugyanabból a vetőmagból származik,mint a külföldi...mert sokkal kevesebb törődést igényelnek mint a valóban magyar fajták...nem véletlen hogy mindennek egyeníze van ,függetlenül attól hogy magyar vagy sem!!!
Vevő: Nénike, adná kicsit olcsóbban ezt a krumplit?
Eladó: Nem adhatom, mert nekem is sokba került a permet.
Vevő: Vegyszert használ a krumplira?
Eladó: Csak nem gondolja kedves, hogy egyenként, kézzel szedjük le a krumplibogarat?