Egy hónapos razziát tart az autópályákon és az autóutakon a rendőrség. A szokásosnál jóval több traffipaxszal mérik majd a sebességet, sőt bevetik a „civilnek álcázott” kocsikat is.

Álcázott kocsikkal is mérnek a rendőrök – jövő héttől razzia

A hirado.hu azt írja, a rendőrség tapasztalatai szerint továbbra is sok a szabálytalan sofőr, rengetegen mennek gyorsabban a megengedettnél, így megnőtt a balesetek száma is.

Kezdődik a gyorshajtók kiszűrésére indított akció. A következő egy hónapban a gyorsforgalmi utak többségén fokozottan ellenőrzik, hogy az autósok betartják-e a megengedett sebességet. A rendőrök többek között az M1-esen, az M5-ösön, az M7-esen, de például M85-ösön is ellenőriznek.

A mostani akcióban továbbra is felhasználják a kiépített Véda kamerarendszer adatait is. A tapasztalatok szerint sokan ezeknél sem lassítanak, pedig jól látható tábla jelzi, hogy mérik a sebességet.

Idén eddig a rendőrök már több mint 300 ezer gyorshajtást regisztráltak, és majdnem 9 milliárd forint pénzbírságot szabtak ki. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok mindenki biztonságát szolgálják.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
De kinek fogják a büntit kiküldeni a magyar rendszámos autósoknak, a románok, az ukránok, a szlovákok, a szerbek nyugodtan randalírozhatnak továbbra is !!!
Peller Anikó
@papa.49: 9 milliárd forint pénzbírságot szabtak ki. Ez itt a lényeg.

Nem az fog balesetet okozni aki 10-20 -al gyorsabban megy ott ahol lehet. Akkor okoz balesetet ha lassan megy és halálra idegesíti magát vagy elalszik. Telefonál. Rúzsozza a fülét. Farkát. Civakodik az asszonnyal. Kotorászik a fiókban vagy állomást keres a rádióban. Iszik. Aszik. Eszik. Vagy 80-al megy gyorsabban ott ahol nem kellene.
dr. prédikátor
@Peller Anikó: Igen ,vagy eppen a vibrátort dugja fel!!!/ vagy már működik is///
papa.49
@Peller Anikó: @dr. prédikátor: Jól látjátok, meg azok akik nagy rössel kikanyarodnak eléd, hogy fékezned kell aztán meg poroszkál az úton !!!
Általában ha egyenletes a haladás ritmusa a járművek között nincs probléma, gond akkor van ha érkezik egy kamikázé, vagy egy alvós !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.