Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Kirgizisztánba, az Isszik-Köl nemzetközi repülőtérre. A kazah, az azeri, a török, az üzbég államfők mellett a magyar miniszterelnök is részt vesz a harmadik Nomád Világjátékok ünnepélyes megnyitóján.

Kirgizisztánba érkezett Orbán Viktor – videó

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik Kirgizisztánba, az Isszik-Köl nemzetközi repülőtérre 2018. szeptember 2-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Nomád Világjátékok a közép-ázsiai régió házi olimpiája, kirgiz, kazah, azeri, üzbég, türkmén, tádzsik versenyzők mellett Oroszország egyes régióiból, illetve Mongóliából, Törökországból és Afganisztánból is érkeztek indulók. Eddig minden tornát Kirgizisztánban tartottak.

A magyar miniszterelnököt népes küldöttség és szeles idő fogadta a repülőtéren. Orbán Viktor erről videót is posztolt Facebook-oldalán.

Az MTI korábbi híradása szerint

a magyarok öt sportágban összesen 16 versenyzővel állnak rajthoz az egyhetes játékokon.

Több tucat versenyszám van, a versenyzők a solymászást és a nyilazást ötvöző salburunban, az Er Enish néven ismert, lóháton történő birkózásban, a toguz korgol nevű táblás társasjátékban, tradicionális birkózásban, illetve a kecske teteméért vívott lovas verekedősportban, a kok-boruban mérkőzhetnek meg – írja a Zoom.hu.

Forrás: MTI, Origo, Zoom.hu, Facebook

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A patkány azt lesi hová dugja a lopott milliárdokat
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: @papa.49: amíg török gimisták ezt így éneklik addig nincs is olyan nagy baj:
www.youtube.com/watch?v=2koNUJzsLfQ
Respekt!
human
Ha Orbánt vendégül látnám egyszer így üdvözölném:
"Isten hozta, ördög vigye!" :D
Eladott Ország
@moareka: A csúti cigány sem felejtettet el a Здравствуйте, hiszen KÁGÉBÉS igazolványa is van a mélykeresztény elvtársnak.
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
namihami
Ott a háttérben ez az a repülő, amelyiket a honvédség csapatszállításra vett? És amiről a kormány kategórikusan tagadta, hogy kormánygépként akarja használni?
Biztos, hogy csak hasonlítanak egymásra...gondolom, a gép hátsó vezérsíkjának állása miatt lehet.
namihami
@Commenter: Nem hiszem. Hiszen maga a Vezér (aki sose hazudik) mondta, hogy nem kormánygépnek veszik. Akkor pedig biztos a Nomád Világjátékokra utazó birkózó és egyéb sportoló katonákat vitte. A Vezér pedig egy helikopterrel (a Tóni már bejáratta) érkezett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.