Az elmúlt évtizedekhez képest rekordszámot ért el az itthon dolgozó orvosok száma: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 39 132 szakember praktizált tavaly Magyarországon - ismerteti a keddi Magyar Hírlap. Ugyanakkor az orvostanhallgatók csaknem fele külföldre menne. Más források szerint viszont nagy probléma az orvoshiány.

Forrás: hrportal.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Na és hol van az a rekordszámú orvos? Azért van több hónapos (éves) várólista? Az SBO-on akár 18 órai várakozás?
simmering73
A cikk címe magyarra fordítva: Rekordszámú orvos hagyta el az országot.
Yoda69
@Dr plágium: Maganpraxisban. Ott nincs varolista, viszont melyen a zsebbe kell nyulni. A fideSS elintezte a TB-t, csak azt nem ertem mi frasznak kell meg fizetni, ha mar semmi szolgaltatas nincs mogotte?
Dr plágium
@Yoda69: A magánpraxisban dolgozó orvosok továbbra is dolgoznak a kórházakban, rendelőkben... Hiszen onnan is szerzik a betegeket. Műtét után engem is a magán rendelőjébe hívott vissza az orvos controllra. Egyszer elmentem mert a varratokat ki kellett szedni, de aztán soha többé. Sok embernek nem telik a 10-20 ezer forintos vizit díjra...
Yoda69
@Dr plágium: Igen ez divik most. Magan praxisban hasznaljak az allami korhaz felszereleset. Nekem gyomor tukrot kellet csinalni, de a 3 honapos varolistat nem tudtam kivarni, ugyhogy magankorhazba mentem. Ott azonnal felvettek az allami korhaz rendelesre ahol elotte 3 honapot kellett volna varnom, Igaz egy 20-asba fajt a muvelet. Ja es persze ugyanaz az orvos vegezte a muveletet az allamiban, aki a maganban felvet azonnalra.
A mocsok fideSSnek nem erdeke rendet tenni mert nekik az adofizetok fizetik meg a kulfoldi klinikat is. Az orvosok meg alkalmazkodnak a helyzethez. Oket meg is ertem. Vagy kulfoldre menekul, vagy ezt csinaljak. Csak mi betegek szivunk megint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.