A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy jelentsen be válsághelyzetet az egészségügy területére, és tegyen meg mindent a biztonságos betegellátás érdekében – mondta László Imre, a DK országgyűlési képviselője pártja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt azért hívott össze sajtótájékoztatót, hogy László Imre beszámoljon a Honvéd Kórház parancsnokával, Kun Szabó István vezérőrnaggyal folytatott délelőtti találkozójáról, de a tervezett esemény elmaradt.

Az ellenzéki politikus, aki korábban hat évig volt a Honvéd Kórház parancsnoka, azt közölte: a találkozó nem jött létre, mert Kun Szabó László lemondta, mondván, a vezérkari főnök ragaszkodik ahhoz, hogy tőle kérjenek engedélyt a megbeszélésre.

László Imre szerint komoly problémák vannak a kórházban, amelynek a vezetői alkalmatlanok feladatuk ellátásra.

Ha nem tudtak arról, hogy a sürgősségi osztályon az elmúlt időszakban két vitatott haláleset történt, 18-20 órát várakoztatnak betegeket, valamint négy polgári peres eljárás van az osztállyal szemben, akkor azért alkalmatlanok. Ha pedig tudtak róla, és mégsem tettek semmit, akkor azért – mondta.

Kérdésre válaszolva László Imre kijelentette:

az egész magyar egészségügyre az alulfinanszírozottság jellemző, rendszerhibák vannak.

Rónai Sándor, a DK szóvivője szintén kérdésre válaszolva közölte:

pártja meg fogja szavazni az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentést, amely nem az ország, hanem az Orbán-kormány működése ellen szól.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos bármennyire is nem a szívem csücske a DK...de talán az egyetlen párt akiket ellenzékinek lehet hívni!! Vagy jelentkezzen az aki az elmúlt években hallott valamely párttól igazán az emberek életvitelét befolyásoló döntésben markáns ellenvéleményt ,tiltakozást...nos ezért tart itt az ország...csupa megélhetési orbáncsicska ücsörög a Parlamentben,talán a DK-t kivéve!!!Persze ők sem jók,csak a legkevésbé rosszak!!!
Macskaszem
A nemlétező migráció miatt meghosszabbították a válsághelyzetet, mert így könnyebben lehet közpénzt lopni. A létező egészségügyi, oktatási, szociális, kivándorlási stb. válságokat viszont pofátlanul letagadják. Ezeket kizárólag az ellopható dolgok érdeklik, minden más le van sz@rva.
Eriksson
Érdekes kedves DK-sok. Akkor nem volt válsághelyzet amikor Molnár Lajos, a mindenki által szeretve tisztelt mindig valahol, valamilyen főorvos, vagy Horváth Ágika volt a Eü. miniszter?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.