A Jobbik szerint Orbán Viktor a Sargentini-jelentés hibáit és ferdítéseit kihasználva kedvére olvashatta fel az előre megírt kampánybeszédét, amely kizárólag a bevándorlásra szorítkozott.

Az ellenzéki párt keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében a miniszterelnök Európa Parlamentben elmondott beszédére reagált. Szerintük a miniszterelnök kínosan kerülte a jelentés tényszerű elemeit, amelyek a hazai korrupcióra, a kormány által "megszállt" intézményekre, a sajtószabadság felszámolására vonatkoztak.

Úgy vélték, hogy az Európai Parlament vitája az indítványozó akaratával ellentétben a magyar demokráciát leépítő, korrupt magyar kormányfőnek ácsolt színpadot, Orbán Viktor pedig "minden percét élvezte az európai parlamenti színdarabnak".

A Jobbik közölte továbbá: nem kívánnak részt venni ebben a "szánalmas bohózatban", ezért tartózkodnak a vitában.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben kedden tartott vitában azt hangsúlyozta, azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, "nem leszünk bevándorlóország" és visszautasította, hogy a "bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket".

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nem igaz, hogy az ország egészét ítéli el. Maximum azokat, akik hatalomban tartanak ilyen embereket. Amit Orbán próbál elhitetni a családi maffia védelme érdekében. Nekem jelenleg nagyobb problémám például, hogy van olyan kormánytag, akinek a tevékenysége révén, betelepedési kötvényekkel az orosz titkosszolgálat egy részét rászabadították Európára. Vagy példának okáért zavar, hogy képviselővé válhatott olyasvalaki, aki halottak ajánlásaival vált képviselőjelöltté és még csak normális nyomozás sem zajlott az ügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.