Egészséges keresztény egyházak nélkül nem képzelhető el egészséges társadalom Európában, így Magyarországon sem – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten.

Gulyás Gergely a Budapest-Kelenföldi Református Egyházközség ünnepi közgyűlésén beszélt erről, amelyet Takaró Károly református lelkész, korábbi protestáns tábori püspök nyugdíjba vonulása alkalmából tartottak.

Kiemelte: Magyarországon évszázados adottság az állam és az egyház szétválasztott léte, éppen ebből következik számukra az együttműködés parancsa.

A miniszter szerint "ma olyan időket élünk, amikor a kordivat mindent vitatottá tesz", olyan kort, amely a "bűnt erényként, a bűnnel való szembeszállást szélsőséges jogkorlátozásként, a hit megtartását az élet teljességétől megfosztó korlátként festi le".

Hozzátette: "Ezért a korszellemet mindenben követőknél a bűnbánat helyére a büszkeség, a valódi bűnbocsánat helyére az önmagunknak való megbocsátás lépett."

Takaró Károlyt méltatva úgy fogalmazott: prédikációi sokszor tűnhetnek "ítéletesnek, keménynek és kategorikusnak, pedig csak fájdalmasan igazak és a Szentírással szembesítenek egy olyan korban, amely nem csupán túl könnyű bűnbánatot remél, de már a bűnt is vitássá tette".

Felidézte: Takaró Károly egyike volt azoknak, akik a rendszerváltás után újjászervezték a tábori lelkészi szolgálatot és a protestáns tábori lelkészséget. Tette ezt egy olyan katonaságnál, amely "éppen csak szabadult a szovjet katonai megszállás valódi honvédelmet fogalmilag lehetővé tévő béklyója alól".

Takaró Károly szolgálata nélkül nem lenne teljes a rendszerváltozás utáni magyar református egyháztörténet – mondta.

Gulyás Gergely az ünnepségen a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki az 55 év szolgálat után nyugdíjba vonuló lelkészt.

A közgyűlésen és az előtte tartott istentiszteleten részt vett mások mellett Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), XI. kerületi polgármester és Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ideológia a vallás is, a marxizmus is. Magánügy kellene legyen teljesen, ki miben hisz és miben nem. Orbán a hülyíthetők hülyítésére használ mindent. "Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom, erkölcsösség nélkül" Mondotta Jeremy Bentham filozófus...
uploads.disquscdn.com/images/5046832cd0f398ec52ae6d14c223f5afbc4f369c70100a5380f0456e488128f7.jpg?w=600&h=384
Itt van ez a kereszténydemokrácia, a régivágású. Az ember nyolc körömmel mar bele a saját arcába, mert ez már tényleg elviselhetetlen. A butaságnak, a faragatlanságnak és jellemtelenségnek ez a jelzős szerkezetben való összefoglalása. Ezzel a néppel ezt is meg lehet csinálni, attól tartok, azért, mert ennek a népnek a túlnyomó többsége nem is érti, mit jelent a „régivágású kereszténydemokrácia”, éppen annyira, amennyire ez a végtelenül ostoba alak sem érti, mit beszél.
kolozsvaros.com/2016/03/29/a-grofi-szerun/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nessy: Tőle származik a “Csuhások! Térdre, imára!” bekiabálás. Mostanában már templomba is jár, ...
coub.com/view/x0gi8
RonaGyuri
ehhez azért azért pofa kell, de neked van! Miközben elvbarátaid elmondják mindenféle trógernak Őszentségét! =))
advocat
Egyes országokban már a XVIII. században elválasztották az államot és az egyházat! (Még a pl.: katolikus Adenauer is megemlítette ezt az őt gyontatónak.)
Macskaszem
A katolikus egyház úgy ahogy van egészségtelen, mert a papokat olyasmire kényszeríti, ami természetellenes, ezért a vágyaikat természetellenes módon élik ki gyerekeken. Nem mellesleg némelyik undorítóan belefolyik a politikába, és nem tudom, ezek a hamis próféták hogyan számolnak el az istenükkel.
kissé felnőttem
ha neked az a sok pedofil egészséges akkor nincs mit mondanom ! tán a cölibátust el kéne törölni mert a világot a két P mozgatja segitek az egyik a pénz a másik meg a NŐ, katolikuson kívül mind P -hat azaz családban, amit regélsz az ma már csak frázis
tudode
Úgy megújult az ország, hogy a FÉL ORSZÁGNAK a fal adja a másikat, amikor rágcsálja az ajtófélfát.
.
A MINDENRE HATÓ alárendeltségébe tartozó RABSZOLGA nem is tudja mennyire FEJÉN TALÁLTA a szöget azzal a mondásával, hogy
.
(...) ""A miniszter szerint "ma olyan időket élünk, amikor a kordivat mindent vitatottá tesz", olyan kort, amely a "bűnt erényként, a bűnnel való szembeszállást szélsőséges jogkorlátozásként, a hit megtartását az élet teljességétől megfosztó korlátként festi le" """(...)
.
Hát igen erről van nagyba szó!
.
Valószínű kihagyta a KINEVEZŐJE "hitvallását" 2005-ből, amely alkalommal aggodalmát fejezte ki, hogy "NEHÉZ A KÍSÉRTÉSNEK ELLENÁLLNI", Seres püspök úgy ítélte meg az I-GAZ ZEMBERT, hogy HUNGUT a zember AMÍG MOZOG, amíg él!!
.
---- Orbán Viktor tanúságtétele! Ádventi beszélgetés! - 2005 ÁDVENT! - www.vargamakai.com
.
www.youtube.com/watch?v=xQ1MpwxqzBM&t=216s
.
Hát oszt' BIZONYSÁGOT TETT, hogy sem az Isten dicsőségére, sem a ZEMBEREK JAVÁRA génhibája következtében KÉPTELEN bazseválni, még TÍZPARANCSOLAT szintjén sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.