Miután Palkovics László arról beszélt Pécsen, hogy a Corvinus Egyetemnél tervezett változásokhoz hasonlóan kéne átalakítani a magyar felsőoktatást, sokan arra gondoltak, hogy hasonlóan a budapesti egyetemhez, a többit is egy alapítványi kézben lévő, fizetős elit egyetemmé alakítaná a kormány. De a hvg.hu információi szerint nem pont erről van szó, hanem hogy éveken belül a magyar egyetemeknek a saját kezükbe kell venniük az irányításukat, mivel az állam fenntartói szerepe megszűnne. A lap szerint a kormány célja, hogy "kiszabadítsa" a nehézkes államháztartási formából az egyetemeket, ezért alapítói jogokkal rendelkező egyetemeket hoznának létre a mostani intézményekből. Ez azt jelentené, hogy az intézmények létrehoznák a saját működési szervezetüket, ami lehetne zrt., vagy nonprofit, illetve profitorientált kft. is, az állam pedig kiszállna a fenntartásból. Ha az átalakítás megvalósulna, akkor a piaci modellben működő rendszerben az állam megrendelőként működne, és...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Mi meg szívesen kivonulnánk a parazita kormány eltartása mögül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nessy: Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Az uradalmi szolga és cseléd, amíg bírt, dolgozott, ám ha már elhagyta az ereje, mert lebetegedett, vagy megöregedett, a jussáért cserébe többnyire a legkisebb fiúgyerek kötelessége volt a szüleiről gondoskodni, s őket életük végéig eltartani. Az uraság egész nap dorbézolt és mulatott, míg a cselédeik a birtokain reggeltől napestig keményen dolgoztak (lásd, Ady Endre A grófi szérűn című versét). Olykor csak egy karéj kenyérért és egy köcsög aludttejért siratta a cseléd a másét. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is!
csipetke
Mi meg szívesen kivonulnánk a parazita kormány eltartása mögül.
human
@csipetke: Volt egy vállalkozó talán egy éve, aki a NAV-tól azon a címen követel vissza az adójából, hogy szerinte a kormány nem arra költötte az adóforintját, mint amire kellett volna. Ő már előre látta, hogy ez lesz. Mi fizetünk mindenféle címen adót és cserébe kapjuk a fityiszt.
1magyar
Ez azért megérne egy forradalmat! Akkor most Orbánnak sem lenne diplomája ha ilyen rendszerben élt volna.
human
@1magyar: Kíváncsi lennék holt tartana ha Soros nem támogatja anyagilag Orbánt és a fidesz tucatnyi tagját.
1magyar
@human: Az meg szerintem korrekt, hogy azért a pár millióért nem adta el az országot Orbán, mert az unió vezetői ezt tették a saját népükkel.
Túl nagy ár lenne azért a pár sorostámogatásért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.