A legnagyobb múzeumi szervezet aggódik Prőhle Gergely eltávolítása és a kultúrharcos támadások miatt. A Pulszky Társaság, a múzeumi szakterület legnagyobb taglétszámmal működő szakmai szervezete aggodalommal figyeli azokat a méltatlan és egyoldalú támadásokat, amelyek az elmúlt időszakban a muzeális intézményeket és vezetőiket érték - olvasható a nagy múzeumok igazgatóit is soraiban tudó szervezet közleményében.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A diktatúra lényege a harc, miért pont a kutúra területei maradnának ki a józan-ész trónfosztásából
RonaGyuri
A józan-ész trónfosztása

egy gondolat a hazai kultúrharc újabb gyöngyszeme kapcsán

Pontosabban egy szellemesnek szánt szófordulat az apropó. A 444.hu számol be róla, hogy „A Pulszky Társaság, a múzeumi szakterület legnagyobb taglétszámmal működő szakmai szervezete aggodalommal figyeli azokat a méltatlan és egyoldalú támadásokat, amelyek az elmúlt időszakban a muzeális intézményeket és vezetőiket érték”. Az erről szóló beszámolóhoz jegyeztem meg, hogy: „A diktatúra lényege a harc, miért pont a kultúra területei maradnának ki a józan-ész trónfosztásából”
Lévén mint tudjuk Julius Caesar óta tudjuk a diktátorok „örök életének titka” az állandó harc. Mely egyre inkább eszementebbé válik, s lényegében már a józan-ész ellen folyik. Na ebben sem mennek másképp a dolgok Őfenesége uralkodása során.
Erről ugrott be, de nem igazából Lukács, vagy egy bő 5éve Őfenesége (akkor még lightos, pávatáncos) kapcsán írott Váncsa címről, hanem arról az ismert tényről, hogy Őfeneségét egyesek - a 2 millió (sajnos nem csak és nem csak a birkák) kívülálló meg el is hiszi - „nagyon művelt és érdeklődő embernek tartja, ezért gyakran beszélget a miniszterelnökkel Hegelről, Kantról vagy éppen Schopenhauerről”.
S mint ismert – bár az említett nem csak a 2 millióra vonatkozó sokaság nem biztos – Kant egyik alapozó műve „Kritik der reinen Vernunft”, amiz persze tiszta észnek kell fordítani, de esetünkben – főleg mert a hiányáról van szó – a józan kézenfekvő szinonima! =))
justhpeter
Bizonytalanságba tartani, majd függőségbe hajtani. Ez a NER lényege. A gagyi összefog a nihillel. Prőhle esetében adva van egy ember, akinek az IQ-ja magasabb mint a teljes fideSS-kdnp frakció szellemi kapacitása - mondjuk ez nem valami nagy kunszt -, tehát mennie kell.
csipetke
Itt is bebizonyosodott,amit már régóta tudunk,hogy amihez orbán,és a kormánya hozzányúl,egyszerűen sz@rrá válik.Teljesen mindegy,miről van szó.Legyen az oktatás,egészségügy,tudomány,kultúra,stb.Az embernek az az érzése támad,mintha szándékosan tönkretennék az egész országot.Ennek az ócska bagázsnak már rég le kellett volna mondaniuk alkalmatlanságuk miatt.Amit művészi színvonalon művelnek,:-az a pénzlenyúlások,csalások,óriási hazugságok,sajátmaguk,és a seggnyaloncaik elképesztő gazdagítása.
RonaGyuri
@justhpeter: ne ess túlzásokba, csak abból környezetből tűnik ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.