Még pár napig biztosan nem emelkedik hatályba a törvény.

Elkeseredett roham várható a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt
Fotó: Pixabay

Mint korábban megírtuk, a kormány megszünteti a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását. A módosító javaslat a fideszes Bánki Erik nevéhez fűződik, amit a képviselő egyéni indítványként nyújtott be a parlamentben.

Az elmúlt években a lakástakarékpénztári megtakarítások népszerűségüket a 30 százalékos állami támogatásnak, illetve a megtakarításhoz járó kedvező és kiszámítható lakáshitel konstrukcióknak köszönhették

- magyarázza a napi.hu.

Mivel a törvény visszamenőlegesen nem lesz érvényes, tehát a már megkötött szerződésekre kifizetik az állami támogatást, óriási roham várható a napokban a pénztáraknál. A Napi Gazdaság arról írt, hogy már hétfőn – a kihirdetés napján - rendkívül megnövekedett az érdeklődés a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt.

Az elmúlt pár órában az ügyfelek tömegesen keresték fel munkatársainkat, partnereinket, hogy ha lehetséges, akár még a mai nap folyamán indítanának lakástakarékpénztári megtakarítást, mert nem szeretnének elesni a 30 százalékos állami támogatástól

- mondta a lapnak hétfőn Vajnági Richárd, a City Hitelbróker Kft. ügyvezetője. 

A hvg.hu kalkulációja szerint egy nap csúszás még belefér:

kedden nyomják át a javaslatot a parlamenten, utána Áder Jánosnak még alá kell írnia, és csak az ezt követő naptól lesz érvényes a törvény.

Az addig megkötött szerződésekre még a mostani szabályok érvényesek, azokhoz jár állami támogatás.

Annyi mindenesetre biztos: az ügyfélszolgálat dolgozói úgy készülnek, hogy holnap is tömegek fognak elmenni hozzájuk. A lap arról is írt, a Fundamenta ügyfélszolgálatán kétórás sor kígyózott hétfő délután.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anima
Általános iskolában álltam fel utoljára a magyar himnuszra - mert kötelező volt.
Azóta sem !!!
Sosem bírtam.
Mindig taszított.
A mai napig sem értem a lényegét.
Sírjon veled a faszom, ezen a béna ömlengésen.

Anyádat tépje a balsors, bumburnyák !!!
karma1
@Horizont: Ha valaki vegigbongeszi a netet meg azt az egy-ket ellenzeki forumot feszbukot, miegymast, akkor annyit lat csak, hogy eltunt mindenhonnan a CSOK dicsoitese, sot, nagyon sok visszajelzes erkezik, hogy "keszul a devizahitel 2.0 program", vagyis hogy ezek a forintalapu csok-osok is megfogjak rendesen szivni, - ha eddig meg nem szivtak volna meg, de ugye mivel csak egy eve indult a mutatavany, a futamidonek az elejen nem derul ki, hogy a futamido vegen mi lesz a "kiskapu", amitol mindenki megszivja , meg akkor is, hogyha a legkozelebb allt , jo pozicioban az osszes feltetel teljesitesehez. A devizasoknak is volt 3-4 jo evuk, amig el nem kezdett begyuruzni az atvaltasi biznisz kancsaltolcsy bankjaban.
Ha en most ilyen lakasvasarlasi elotakarekkal rendelkeznek, ESZ NELKUL ROHANNEK A PENZEMERT, mert a manyup akcio utan ezeknek azt sem hinnem el, amit kerdeznek.
De ugy latszik, hogy a magyar egy makacs allatfajta, addig nem akar tanulni az orra elott levo peldakbol, sajat maga akarja beledugni a nyelvet a szarba, mert amig ezt nem teszi, addig azt hiszi, hogy csokoladet lat...
karma1
@anima: Igazad van: nincs a vilagon meg egy ennyire pesszimista szovegu-tartalmu himnusz, mint a magyar! Mindenhol az orszagok nagysagarol, dicsosegerol, szabadsagrol enekelnek, kiveve a mi himnuszunkat. A zeneje is tul komoly - arra is raferne egy kis renovalas... Es ahogy mondod, a lenyeg Nalad van: ONBETELJESITO! Tele negativitassal, ami csak tovabbi negativitast vonz be...
karma1
@Horizont: Az 5 kilos krumplisoknak szerintem mar a nagyobb resze nem is el: idos kisnyugdijasok, meg teljesen lecsuszott lumpenek voltak, es ha valaha is bekerultek a jolmukodo egeszsegugybe - ha egyaltalan eljutottak a zsakfalvakba a krumpliosztogatok - , akkor se biztos, hogy onnan bejuthattak a kozeli korhazakba, ellatasra.
En meg a valtozas legelejen, a 80-as evekben is jol ereztem magam (jo, akkor 30-as eveimben voltam, a jovo is olyan tavolinak tunt), hat en bizony visszasirom a Kadar rendszert, mert ott meg az aremelesrol is tudhato volt, hogy januar 1-en, egyszer egy evben tortenik meg a dolog. Es Kadar idejeben nem emlekszem ra, hogy mondjuk Idi Amin Dada nepirto mindennapos vendeg lett volna - Kadhafiekkal sem ezert volt joban a rezsim...szegyen, amit most az emberek torkan le akarnak nyomni,
Egy Quaestor es egy manyup botrany utan valaki meg elhiszi, hogy ez a kormany ADNI akarna milliokat egy embernek??? Aki ezt elhiszi, az vagy nem otthon el, vagy teljesen hulye. Dehat mindenkinek sajat joga van hulyenek lenni, a nemzethy hozentroger mondasa szerint...
karma1
@anima: Talan majd akkor jon el a magyaroknak a jovoje, ha vegre felerik esszel, hogy A VILAGON SEMMI SINCS INGYEN!
Hogyha felfogjak, hogy amit az allam az egyik kezevel ad - az adofizetok altal befizetett penzbol, nem orban vagy kover vagy7 rogan maganvagyonabol! - azt a masikkal el is fogja venni, mert szuksege van a kovetkezo generaciora is, egy teljesen lebutitott valtozatra, aki esz nelkul vegrehajtja a legbarmabb intezkedest is, mert nem tud onalloan gondolkodni, es elhiszi a hamis hireket is, amikkel a kizarolagosan fidesz kezben levo, NEM szabad sajto lenyom a torkan.
Kellenek a kis janicsarok, hogy a sajatlabu recsolke gyerekeinek is legyen cseledje...
nezelodo
Dezsavü érzésem van, ahogy a lakáskassza a levesbe került. Ja mert szaunákat, fürdőmedencét építenek belőle... Ja ahogy a MANYUP-ot meg eltőzsdézték, állította ez a hazug, tolvaj banda.
Hitler meg a maga idejében a szakszervezetek pénzét nyúlta le, és a "szakácskönyve" után meg nem fizetett adót. Pedig minden új házasnak kötelező volt a polgármesteri hivatalnak egy példányt ajándékozni, ahogy nálunk a gránit szilárd alkotmányt kell az érettségizőknek a kezébe nyomni. Persze a hasonlóság csak a véletlen műve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.