Nagy kár, hogy utólag nem lehet visszavonni a diplomáját – jutott a következtetésre Sándor Zsuzsa, miután elemezte a hajléktalanokat sújtó szabálysértési eljárásokat, valamint az alkotmányos és nemzetközi jogi környezetet. A volt bíró blogján „Emberségből elégtelen” címmel nemcsak az elmúlt napok kedélyeit borzoló eljárások emberi, érzelmi oldalát, hanem bizony annak jogi abszurditását is végigvette. Sándor Zsuzsa felidézte: „negyedik nekifutásra csak sikerült a Fidesz-parlamentnek megalkotnia a legszemetebb, legembertelenebb, leggyalázatosabb törvényt.” Már 2011-ben is megpróbálták kriminalizálni a legszerencsétlenebb emberek utcán lakását, és már akkor is úgy, hogy szabálysértéssé nyilvánították a hajléktalanságot. Ez akkor azért nem sikerült, mert az Alkotmánybíróság 2012-ben alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette ezt a törvényi rendelkezést. A Fővárosi Önkormányzat hasonló próbálkozását a Kúria meszelte el, majd egy helyi rendeletet ismét az Alkotmánybíróság...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Áder sietett aláírni, ez már nem fog menni. Tragikomédia, ami szegény hazánkban van. :(
Commenter
@Manhattan: abszurd hogy nem lehet visszavonni. A csalással, plagizálással szerzett diplomát is vissza kell vonni, itt pedig az adott diploma (jogi, orvosi, tanári stb) adta jogainak visszaéléséről van szó, olyan jogokkal való visszaélésről amellyel az adott diploma felruházta megszerzőjét.
tudode
Eldöntendő, hogy a JOG-ÁSZ képzés, vagy a "felszentelt" JOG-ÁSZOK szégyene, az alkotmány, vagy milyen bírósággal együtt az, hogy HÉT ÉVE alkotmányos válságban él az egész ország!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.