Nem gondolkodnak negatívan a hajléktalanságról a magyarok, nem gondolják azt sem, hogy a hajléktalanok kizárólag maguk tehetnek a helyzetükről.

Az Index és a Závecz Research készített közvélemény-kutatást a hajléktalanok hazai megítéléséről, melyből többek közt kiderül, hogy:

a magyarok szerint nem kell büntetni a hajléktalanságot, a válaszadók többsége (70 százaléka) ugyanis nagyon nem ért egyet a kriminalizálással,

a válaszadók közel kétharmada szerint a hajléktalan emberek nem bűnözők, hanem elesettek, segítségre szorulnak.

55 százalék szerint a közterületi, életvitelszerű hajléktalansággal kezdeni kellett már valamit, de túl embertelennek tartják, amit a kormány kitalált,

A magyarok nem akarják büntetni a hajléktalanságot

többen vannak azok, akik valamilyen okból nem szeretnék látni a hajléktalanokat,

a Fidesz-szavazók a többieknél elutasítóbbak a hajléktalanokkal szemben,

a magyarok 56 százaléka egyetért azzal, hogy „a hajléktalan emberek ne legyenek szem előtt (az utcán, aluljárókban) a belvárosban”, mindössze 19 százalék utasítja el ezt,

a hajléktalanok látványa a magyarok 35 százalékát zavarja, a nőket, a felsőfokú végzettségűeket és a budapestieket az átlagosnál jobban, 26 százalékot nem zavar mindez.

A megoldást a válaszadók a célzott munkaprogramokban és a hajléktalanszállók fejlesztésében látják, 91 százalék szerint olyan programok kellenének, amik kifejezetten hajléktalanoknak segítenek munkát találni, 82 százalék szerint pedig több férőhely kellene a szállókon.

80 százalékban pedig egyetértenek azzal is, hogy a hajléktalanszállók nyugodt, emberhez méltó életet biztosítanak a hajléktalan embereknek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Index)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Ebből is látszik,hogy a magyar ember,nem egyenlő a fityesszel.Mivel ez a barom orbán nem tud megoldást,mert hozzá nem értő komcsi.Így erőből próbált kitalálni valami baromságot.És most úgy néz ki,hogy megint bebizonyította,hogy egy arrogáns népnyúzó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
A folyamatos liberálfasiszta hazudozást olvashattuk. Senki nem bünteti a hajléktalanságot. Az utcán tilos élni, de nem tilos hajléktalannak lenni!
Ideje már törvénnyel helyre tenni ezeket a hazug taknyokat!
m73
Ebből is látszik,hogy a magyar ember,nem egyenlő a fityesszel.Mivel ez a barom orbán nem tud megoldást,mert hozzá nem értő komcsi.Így erőből próbált kitalálni valami baromságot.És most úgy néz ki,hogy megint bebizonyította,hogy egy arrogáns népnyúzó!
cikicakk55
Talán az új törvény kiagyalói eltölthetnének néhány hetet ( persze pénz nélkül) pár hajléktalan szállón. Azok a szerencsétlenek az összes vagyonukat egy táskában,vagy szatyrokban tartják. Egy pár ócska cipő ami nem lyukas,nekik nagyobb kincs mint Orbánnak egyetlen ingatlana. Már pedig azt ellopják a szállón,ha elalszik. Legtöbb szállón csak friss tüdőszűrő eredménnyel engedik be. Azt megértem,hogy ittasan nem engedik be őket,de töltött már el valaki mínuszban több napot a szabadban? Aki igen,az tudja,hogy az alkohol melegít. Csalóka meleg,de meleg. Ezek az emberek alig esznek. Őket egy pohár bor is kiüti,aztán persze,hogy alkoholisták tartják. A sok stadion helyett éjjel nappal működő hajléktalanszállót, zárható szekrényeket,és a jobb állapotban lévő hajléktalanoknak munkát kéne biztosítani.
vacsi
@m73: Hagyd már ezt a "komcsizást"! Nagyon jól hangzik, de NEM IGAZ! Az 50-es, 60-as években - még bőven a kommunisták uralma alatt, nem egy szerencsétlen öreget ismertem, akinek nem volt nyugdíja, a vagyonát elvették, de kapott egy szobát, igaz, komfort nélkül, és kapott kifőzdében ebédet, meg kegydíjat, ha jól emlékszem, 200 Ft körül. Igy élt az egyik nagynéném is. És tisztességesen, ha nem is bőségesen élt, emberként! Na, ezek voltak a kommunisták, akiket ma divat teli szájjal szidni!
Gyuri Géderről
Első idézet: "A magyarok nem akarják büntetni a hajléktalanságot"
Második idézet: "a Fidesz-szavazók a többieknél elutasítóbbak a hajléktalanokkal szemben,"
Azt gondolom, egyértelműen kiderült, kik a MAGYAROK, és kik nem.
F_Viktor
"a Fidesz-szavazók a többieknél elutasítóbbak a hajléktalanokkal szemben"

Mert a fityesz szavazók ugyanolyan gecik, mint a pohos királyuk!
Igaz @Shikari: ?
Shikari
@F_Viktor: Mert a Fidesz szavazóknak elege van az álszenteskedő, lumpen és alkoholista sajnáltatásból.
F_Viktor
@Shikari: Mert a fityesz szavazók orbán kiválasztottjai, ők az olyan genetikai hulladékokat szippantják be, akiknek semmit nem jelent a humanitáriusság, akik a gerinctelen férgekhez állnak legközelebb.
Egy kérdés: személy szerint te világ életedben ilyen mocskos geci voltál, vagy csak mióta megtértél egyetlen istenedhez?
Jozefina
A magyar nem egyenlő a fidesz-kdnp arroganciájával!!??
Shikari
@F_Viktor: Tudnod kell te liberálfasiszta, magyargyűlölő takony, hogy a magyaroknak elege van a lumpen, alkoholista, utcát összepiszkító patkányokból. Ezen kívül elegük van az ilyen degenerált deviáns mentegető fehérje halmazokból is, mint te!
Szolidaritást azzal kell vállalni, aki tett is erőfeszítést és nem az élősködőkért! Költözz közéjük, ott majd jól érzed magad a mocsokban, hiszen magad is az vagy!
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"... a magyaroknak elege van a lumpen, alkoholista, utcát összepiszkító patkányokból."

Mondod te, miközben éppen ez a cikk is téged cáfol! :-)))

Írod:
"Szolidaritást azzal kell vállalni, aki tett is erőfeszítést és nem az élősködőkért!"

Mondod ezt, miközben náci módjára általánosítasz, gyűlölsz minden hajléktalant, az összeset kriminalizáljátok!

Írod:
"Költözz közéjük, ott majd jól érzed magad a mocsokban, hiszen magad is az vagy!"

Egyenlőre még van hol laknom, de ha már ezt szóba hoztad, akkor felmerül bennem a kérdés, ha ennyire ismered őket, hogy lumpen, alkoholista, élősködőnek tartod őket, honnan is az ismereted? Tán csak nem maga orbán -ígéretét betartva- karolt fel az árokpartról?
Mert ugyebár a tapasztalatodon kívül is az az igazság, hogy a fityesz nyáj táborát a lumpen, alkoholista, élősködő 2,5 millió hazaáruló magyar alkotja.
Shikari
@F_Viktor: Minden liberálfasiszta degenerált és nem kell foglalkozni velük! Ki lehet költözni a csövesekhez, ha annyira a szívén viseli valaki a sorsukat. Engem teljesen hidegen hagy, mi van velük! Nem akarom, hogy az utcán aludjanak és ez most sikerült! Ennyi is elég jelenleg!
F_Viktor
@Shikari: Tibikém, remélem is, hogy majd mikor mentek a süllyesztőbe, akkor az a 6 millió magyar ember aki nem a NER karámjában legelészik tényleg megmutatja milyen "liberálfasiszta", s elkenik a szátokat!

Írod:
"Nem akarom, hogy az utcán aludjanak..."

Öcsisajt, az is a fejetekbe lesz verve, hogy nem illik belepofázni mások magánéletébe!
Shikari
@F_Viktor: Inkább rettegjél és üldögélj a bőröndökön, mert ha sokáig szórakozol a magyarokkal, visszacsömöszölnek abba a kiválasztottba!
Horizont
Na annyira konzultál velünk ez a barom puhos, mert naaaaagyon számít neki az emberek véleménye akkor tán odanézhetne egy ilyen közvélemény kutatásra is.
Senki nem örül annak, hogy hajléktalanok fekszenek az aluljárókban de megoldás kéne...mint ahogy annak se örülünk ha jönnek a menekültek, de arra is megoldás kéne. Első lépésben talán mind a kettőhöz emberhez méltó (nagy keresztényi) kommunikáció ami sajnos ennek a rohadéknak nem megy.
Horizont
@Shikari: Na ez a baj veletek agyatlan gerinctelen elvtelen fidesz nyaloncokkal, hogy orbán seggében hagytátok a normális tényeken alapuló gondolkozást, mint egy robot csak mantrázzátok a félisteneteket. Ott van, hogy 70% te szerencsétlen görény, nem tudsz bánni a számokkal(sem)??? Állandó hányingerem van tőled lassan azonos szinten amit a félistened iránt érzek. Mert az ilyen semmi senkik miatt is tartunk itt mint amilyen te vagy, csicska !! Lehet, hogy te is az utcán végzed egyszer...a félistened meg a börtönben.
Shikari
@Horizont: Közvélemény kutattak és elmondta mindenki a véleményét, amit gondol. Ez nem kötelező a kormányra nézve, mert nem úgy alkotnak törvényt, hogy megkérdeznek ezer embert és már futnak is kodifikálni.
Ha te annyira haladó és demokratikus vagy és nem tetszik Orbán, hát ne szavazz rá. A következő választást is nyeri, mert ti és a szoclib banda a magyaroknak nem alternatíva! Nem kelletek senkinek és ha sokat fenyegetőzöl börtönnel, a végén még tényleg ott találod magad!
Magyarország a magyaroké és nem a degenerált liberálfasiszta takony kisebbségé! Jó lenne tudomásul venni és tisztelni a többség akaratát, mert ha nem, nem fog érdekelni a vinnyogásotok és még durvább szabályozás jön!
Horizont
@Shikari: Beteg elme...tiszta fasiszta vagy ...és még egy barom ember is.
Shikari
@Horizont: Mi a többség vagyunk és az lesz, amit mi akarunk! Akinek ez nem tetszik, el lehet menni. Nem kell a magyarokkal együtt élni! A liberálfasiszta duma pedig nem hat meg. Nem tudtok győzni, mert nem kelletek itt senkinek. Ezen a felületen nagy a pofátok, de mikor a szavazásra kerül a sor, kiderül, hogy csak egy fasiszta, csökött kisebbség vagytok, amelyik folyton vinnyog és rágalmaz! Se eszetek, se erőtök, se jövőtök!
Horizont
@Shikari: annyira röhögök rajtad nagyon vicces vagy ezzel az agyatlan erőlködéseddel.
Menj a francba...hahahahaha de azért ez a kommneted mindent visz, még a béka segge alaltt tanyázó önmagadat is sikerült alulmúlnod. De ki vagy te ugyan,csak egy kis bolhakakinyi ember akinek a szava se számít. Tobzódj csak lelkecském ki tudja meddig teheted. Jajj még mindig úgy röhögök:)
Fasiszta elméleted van. Na ezen nem röhögök, te kis féreg.
Shikari
@Horizont: Erőlködjetek csak, jól áll nektek. Nekünk elég a hatalom és az, hogy a Fidesz fog továbbra is kormányozni. A magyarok ezt akarják, amit pedig ti, akartok, kisebbség, marhára nem érdekel!
Horizont
@Shikari: Hát én is leszarlak téged annyira nem érdekel a mondókád, jókat röhögök, ennyit megér:)
Shikari
@Horizont: Rá fogsz döbbenni, milyen lesz a jövő! :-))))))))))))))))))
m73
@vacsi: ezt a komcsizás a köteles kövér komcsi laci és orbán elvtárs nap mint nap ordítja.Lásd az 56-os megemlékezéseken.Csak úgy dőlt ki a szájukon a fos!Pont az ilyen orbánok,kövérek apja,nagyapjai csinálták azt,amiről te írtál.És ezek mind retek ávós,komcsik voltak.Nem értem,hogy mi a probléma,ha le van írva a tény,az igazság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.