Az állásából felfüggesztett miskolci rendőrkapitány kikérte magának, hogy egyesek megpróbálják rasszistának beállítani, és eközben tömegek fejezik ki teljes egyetértésüket vele.

Forrás: enhirem.hu
Feltöltő: morva
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rosissy
@nyirtass: Nem kell elhatárolódnunk senkitől, hiszen az EMBEREK között vannak ilyenek is és olyanok is. A felzárkóztatás pedig nem az etnikumnak jár, hanem a hátrányos helyzetűeknek.
Mitől gondolkodna másként egy ugyanolyan helyzetben lévő cigány, mint egy magyar?
A felzárkóztatás pedig a motiváltság kialakítása nélkül mit sem ér.
piter
@nyirtass

sajátos logika. ha a szomszéd miatt engem cseszegetnek, akkor a szomszéddal van baj, nem pedig azzal, aki mondja, és amit mond. pedig még az is lehet, hogy a szomszéd is ember, csak éppen más, talán még összeférhetetlen, talán még törvényszegő, stb, stb, de mégis ember, és ebből kifolyólag van vele a hiba,
menasagh
@rosissy: A bűnözési ráta a törvény gyengeségi fokozatának a mutatója. Minél elnézőbb, humánusabb, megkerülhetőbb egy törvény, annál több az alatta elkövetett bűnök száma. A szegénység, a hátrányos helyzet nem jogosít senkit fel a bűnök elkövetésére. Ha a törvény a bűnözés megfékezését tartaná célkitűzésnek, sokkal elriasztóbb büntetéseket hozna.
piter
senki nem állította, hogy a szegénység feljogosít a bűnre. akik a cigányokat alázzák itt és máshol, azok összekapcsolják a bűnt bizonyos vélt "antropológiai", "néprajzi", születési, "kultúrális" tulajdonságokkal, vagyis a számukra szinte genetikai szüksészerűség, hogy aki cigány, az bűnöző. ez szintiszta rasszizmus, ezen megy itt a cirkusz régóta, mármint ebben az országban.
rosissy
@menasagh: Valóban a hátrányos helyzet nem jogosít fel a bűnözésre, de a bűnmegelőzés csak felzárkóztatással lehetséges.
aranyalma123
Törvények betartása és betartatása. Ez lehet a helyzet kulcsa. A demokrácia és a szabadság határait szépen kijelölik a törvények: adott a pálya és a játékszabályok, azok szerint kell játszani. Sokan megértik ezt, és vannak olyanok is, akikkkel meg kell értetni. De mindenképpen el kell érni, hogy a szabályok szerint játszon mindenki.
A törvény betartása nem mindig pénzkérdés, de a betartatás sok pénzbe kerül. De megéri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.