Az augusztus-októberi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma

először lépte át a 4,5 milliót, 4 millió 502 ezer volt, 57 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,1 százalékponttal, 69,8 százalékra emelkedett – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A 20-64 éves korcsoportban, amelyre az Európa 2020 stratégiában Európai Unió 2020-ra 75 százalékos célértéket tűzött ki, Magyarországon a foglalkoztatási ráta 1,1 százalékponttal 74,9 százalékra emelkedett, azaz alig 0,1 százalékponttal marad el a 2020-ra kitűzött értéktől.

KSH: átlépte a négy és félmilliót a dolgozók számaA 15-24 éves fiatalok korcsoportjában a foglalkoztatási ráta pedig 29,9 százalékos volt. A legjobb munkavállalási korú 25-54 évesek körében a foglalkoztatottak száma

a mintavételi hibahatáron belül, 3 millió 426 ezerre nőtt, a foglalkoztatási ráta pedig gyakorlatilag nem változott, 84,2 százalékos volt. Az idősebb 55-64 éves korosztályban a ráta 3,4 százalékponttal, 55,6 százalékosra emelkedett.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Kíváncsi leszek a november-januári állapotra... a zállami és a közmunkások parkolópályára állítása miatt.
Pedig most ér ide a hav...
Eladott Ország
Hátra lehet dőlni, megjöttünk a tejjel-mézzel folyóba. Adminisztratív módszerekkel mindjárt alkalmas lesz egy csomó ember a versenyszférában való elhelyezkedésre, aki eddig nem volt alkalmas. Lehet hogy majd kinevezik őket szakácsnak, tetőfedőnek, vagy altatóorvosnak, fene tudja. Mindenesetre az remek hír, hogy már annyira vonzó lett a honi keresetek alakulása, hogy csak úgy csődülnek haza a fiatalok külföldről. Biztosan csak az én pár ismerősöm hibbant meg, akik pont most készülnek elhúzni a csíkot. Magyarországon egyre égetőbb a munkaerőhiány. Igaz ugyan, hogy a kormány – szokása szerint – igyekszik ezt a saját hasznára fordítani és azt kommunikálni, hogy a száguldva fejlődés eredményeként szívta fel a munkaerőpiac a munkavállalókat.A kérdés az, hogy mi lesz később. Akkor, amikor még többen fognak elvándorolni, amikor már a középiskolát, vagy egyetemet is külföldön kezdik a fiatalok? Mi lesz, amikor már külföldön alapítanak családot, a gyermekeik ott születnek, ott nőnek fel? Mi lesz, ha a kint lévő családtag kiviszi a testvért, barátot, barátnőt, szülőket? Mi lesz a csökkenő nyugdíjbevételekkel és az elöregedő társadalommal?
kereső
Nem értek valamit. Varga Mihály pénzügyminiszter azt közölte 2018.május 10.-én,hogy a NAV a 2017-es évre 5.091.000 magánszemélynek készitette el az szja bevallás tervezetet.Hova tűnt 7 hónap alatt több mint félmillió dolgozó?És akkor ez a négy és fél milliós szám ,miért is rekord?
Legalább tudná az egyik száj,hogy mit mondott a másik.
És ha hozzáveszem,hogy a magyar állandó lakcimmel rendelkezők-de nem itthon dolgozók a magyar statisztikát "javitjék"- akkor már tényleg nem értek semmit. Most akkor tényleg mennyi az annyi?
Eladott Ország
Még annyit fűznék hozzá, hogy 2010-ben 5,3 százalékos volt a dolgozói szegénység , tavaly ez már elérte a 10,3 százalékot. Idei adat még nincs. Jó lenne, ha lennének szakszervezetek. Sok embert összefogó szakszervezetek. De Orbánék ezeket nyírták ki első körben. Okos. Hát kérem, véssük ezt a feneketlen nagylelkűséget a szívünkbe. Talán már ideje hogy valami kézzelfogható módon mondjunk hálát gondos kormányunknak. Élő szóban. Hangosan, hogy jól hallják." Akasszátok föl a királyokat!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.