Sérelmezi, hogy nem írták meg, hogy még akad néhány kormánykritikus médiatermék.

"Beszél ott valaki magyarul?" – Kovács Zoltán a New York Times szerkesztőit gúnyolta

"Oly éber" Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon "izgat" és "aggaszt" Orbán Viktor magyar miniszterelnök "jobboldali, nativista, nacionalista politikája"

- írta ironikus hangvételben szerdán az abouthungary.hu oldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, reagálva az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglalkozó cikkére.

Az államtitkár szerint

a "Manhattan-i klikkhez" a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója, aki – mint megjegyzi – "véletlenül a Central European University (CEU) egy volt professzora, és "gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról".

"Csakhogy ez nem így történt" – írja az államtitkár, mivel – mint fogalmaz – az intézmény "teljes mértékben akkreditált Közép-európai Egyetemként még mindig szabadon működik Magyarországon". "A CEU viszont, saját bevallása szerint, még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban" – teszi hozzá.

Kovács Zoltán szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága

"álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt".

Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó,"amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, például a MoveOn.org nevű lobbicsoportnak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak" – fogalmaz.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy "Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt".

"Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált –, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben" – írja Kovács Zoltán.

"Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?" – teszi fel a kérdést írásában az államtitkár.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Azért nem jó a teljhatalom, mert a benne lévők felhatalmazottnak érzik magukat arra, hogy büntetlenül óriási baromságokat beszéljenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@kokopelli: Bizony, a legvaratlanabb helyeken bukkan fel a magyar...:o)) Egy aranyos kolleganom itt megkert, hogy tanitsam meg neki a leheto legnagyobb magyar karomkodast, mert van egy itteni kolleganoje, akit ki nem allhat, de gondolta, hogy majd magyarul odamondogat neki, kozben mosolyog. Najo, mondtam, es megtanitottam neki az "orias lofule", a b+ es a budos qrva kifejezeseket. Na, ez utobbit aztan tobbszor a kolleganoje fejehez vagta, mosolyogva, de persze en nem voltam ott akkor, mindenki arra hasznalja a nyelvtudasat, amire tudja...:o))
Aztan tortent, hogy ez a fiatal holgy elment egy nagyvarosba, es az ottani boltunkban elkezdte kirakodni az arukat a polcra (a fiatal holgy a Cadbury csokigyar termekeit helyezte el mindenhol a szupermarketekben), es valami miatt nem jott ki jol a munkaval, nem kapott eleg helyet, vagy valami hasonlo, es ezert szepen, erthetoen elinditott egy "b+ es orias lof@" cimu feszultsegoldo kifejezessorozatot, amitol a kozelben allo , szinten 30-as eveiben jaro uzletfonoknek elakadt a szava, es behivta az irodajaba a volt kolleganomet: kerdezte, hogy tudja-e, hogy most mit mondott? Az ex- kolleganom szepen leforditotta angolra, hogy mit mondott, a fonokno egy jot rohogott rajta, es megkerte, hogyha lehet, ezeket legalabb ne mondja hangosan, mert sosem tudhatja, hogy ki erti ezt a szoveget, mert peldaul o is tud magyarul folyekonyan, hiszen a szulei 56-os magyarok voltak. Szoval sosem lehet tudni, hogy ki mikor erti meg a magyart, meg akkor is, ha nem valaszol a Te magyar szodra...:o))))
kokopelli
@karma1: Dubai!A szállodastrand két házaspárral!Kiáltok a nejemnek magyarul,mert hátha németek lapulnak valahol,hogy jöjjön be mert még elviselhető a víz!Erre hallom 10méterről,
hogy egy srác halkabban odaszól a parton álló felöltözött nejének:
-Te! Ezek tudnak magyarul!
De nagyon sokszor a legkülönbözőbb helyeken ill. időkben hallottam honfitársakat! ;-)
karma1
@kokopelli: Hat olyan velem is megtortent, hogy setaltam San Diegoban a nagybatyamekkal, es eppen nem beszeltunk egy szot sem, mert faradtak voltunk a sok tengeri latva nyossag utan, amikor egy par elsetalt mellettunk, (valoszinu hazaspar voltak), es magyarul beszeltek ok is,... Hat nem annyira szuksegszeru, hogy a vilag vegen ilyenekkel talalkozzon az ember...:o))) De az volt a csucs, amikor szoltak a lanyomnak, hogy masnap reggel o nyissa az uzletet, mert szerintuk a Coca Cola beszallitoja az egy magyar srac, mar hogy az akcentusabol ez szurheto le. Most kapaszkodj meg: a srac valoban az volt, magyar, es ugyanez a srac hozta a lanyomnak a Varban levo etterembe is a kolat 5 even keresztul, amig a lanyom ott dolgozott! Ilyen esetnek allatira kicsi a valoszinusege, de megtortent, mert a srac meg a felesege mar evek ota a Cola cegnek dolgoztak, es ok kertek, hogy mehessenek kulfoldre dolgozni. Mivel a Cola ceg nemzetkozi, igy nem is volt problema, igy megkaptak az itteni teritest is...:o) Szoval kicsi a vilag, es a magyarok mindenhol ott vannak...::o))
kokopelli
@karma1: Én a tengerentúlon,ahol nekem is,meg a nejemnek rokonai (kitelepültek)
mesélték,hogy a vegyesházasságok voltak a leggyakoribbak,és a gyerekek már
"kétnyelven" indultak az életbe! Nem erőszakolva,mert a szülők még akkor rend-
szeresen összejártak! A harmadik,negyedik generációról már nincs értesülésem!
RonaGyuri
szerintem nagy tévedésben vagytok; a zakkant Zotyókának magyarul azt jelenti, hogy Orbán marhaságait szajkózni! =))
kokopelli
@RonaGyuri: ..bocs lemaradtam a Fidesz káderképző tébolydájáról! (;-)
"Az ő sulijukba való felvételhez nem kell hülyének lenni,de az megkönnyíti a dolgot marhára?!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.