Kialakulóban van egy közép-európai identitás, mert Közép-Európában mindig is voltak olyan társadalmi, gazdasági, intézményes szempontok, amelyek különböztek a nyugat-európaiaktól – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

Kovács Zoltán hozzáfűzte: ennek jó leképezése a visegrádi együttműködés. Olyan öröksége van a régió országainak – mondta a kormányszóvivő, aki bizonyos szempontból az "ötven év kommunizmust" is ide sorolta –, amely miatt hasonlóan látnak dolgokat.

Kormányszóvivő: kialakulóban van a közép-európai identitás

Fotó: Youtube

Meglátása szerint bár sokat segített a közös hang megtalálásában a migrációs válság 2015-ben, egyre több társadalmi, gazdasági és intézményes szempont teszi lehetővé, hogy a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) közösen szóljanak, szorgalmazva, egyenrangúként fogadják el őket.

Hozzátette: a közép-európai identitás kialakulását több felmérés is alátámasztja.

Kovács Zoltán azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a szlovák parlament a nap folyamán határozatban utasította el az ENSZ globális migrációs csomagját. A kormányszóvivő szerint ez a szöveg "intézményesítené az illegális migrációt".

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szőrösszar miről hadoválsz a V4. már csak V1 maradtunk mink, mert a másik 3 ország nem hülye, hogy a saját érdekeivel szemben kövesse a csutigörényt, EZ A Z IGAZI MAI HELYZET !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: (10:03)
..legalább addig "tarcsa meg a zidentitását",amig a kádi elé vezetik őt és állandó-
jellegű tettestársait! ;-))
Tracyotta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Eladott Ország
Még jó hogy neked nincs indentitás válságod, Szófosó Zoli, havi 1,3 millióval + a cullangokkal és a haverjaidnak. Legalább havi 167 millióba kerül Orbán 196 fős apparátusa az országnak. Pontos számot azért nem tudni, mert a 66-ból csak 13 államtitkár fizetését töltötték fel a kormányzati portálra. Ők mind 30 százalékkal többet keresnek, mint az alapfizetésük, azaz havi 997 ezer forintos bruttó fizetés helyett 1,3 millió forintot kapnak. Csak azt nem tudjuk, hogy mi a szarnak fizetjük ezt a rakás pénzt nektek!
Eladott Ország
Illiberális Zolika! Monikának indentitásválsága lett, amióta téged meglátott!
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/im...
kokopelli
@Eladott Ország: ...igazi magyar "utópia",mint a másnapossára lehúzott "féldeci"!
Nessy
Amióta titeket hallgatlak/olvaslak, latensen manifesztál az identitás tudatom! Mindig van pár szó, amit unos untalan használnak, míg Orbán ki nem talál valami más "okosságot"! Most éppen identitás, kereszténység, szuverenitás. Persze a a Soros, Brüsszel, migráns, az örök!
Orbán az egyetlen, aki állandóan szembe megy mindennel, még a saját javaslatait sem fogadja el, ha másért nem egy írásjelér! A többieknek több eszük van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.