Újabb repülőket vesz a honvédség, a meglévő kettő mellé tervben van még egy Airbus és még három másik, teherszállító repülőgép beszerzése.

Múlt héten a Zoom.hu számolt be arról, hogy az augusztusban a kecskeméti repülőbázisra érkezett 606-os katonai lajstromszámú, katonai festésű Dassault Falcon 7X mellett van egy másik Falcon is, amely viszont a polgári légi jármű adatbázisában szerepel, tulajdonosa pedig a Honvédelmi minisztérium leányvállalata, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI).Újabb gépeket vásárol a honvédség

Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt Rtl Klub Híradójának kérdésére elmondta, a gép egyelőre valóban polgári lajstromot visel, de utána majd katonai lajstromra veszik át. A miniszter azt is elmondta, hogy a meglévő két Airbus mellé egy harmadikat is vesznek, illetve beszereznek még további három teherszállító repülőt.

Arra a kérdésre, hogy a katonai feladatokra vásárolt Airbusokat miért használja Orbán Viktor, Benkő Tibor azt mondta, hogy 2005-ben született egy együttes utasítás, amely meghatározza, hogy a védett személyeket a magyar honvédség köteles szállítani.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(RTL Híradó, Zoom)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
felesleges ócskavasak valamelyik roncstelepről. ez akkor is igaz, ha nekünk valamiért ez fejlesztésnek nevezhető. Max arra jó, hogy putyinéknak legyen mire célozni. Ezek csak arra vigyáznak, hogy az ellenségében kárt ne tehessen a magyar katona.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Azokat a vasakat mutogatják, amikkel grísáék lebuktak az amcsiknál, és nem tudták eladni Mexikóba.
namihami
Biztos a vesztes meccs után hazafelé tartó szurkolók leamortizálták az eddig használt "" honvédségi"" tulajdonú repülőt.
papa.49
@Commenter: Sajnos igazad van, ezt már láttuk páran '92. ben !!!
Commenter
@papa.49: sajnos. Nincs is olyan aki ezt így hirtelen rendbe hozhatná, ha bebukik. Ez egy hosszú és nagyon fájdalmas folyamat lesz aminek ki tudja hol és mi lesz a vége. Én pont a reményt vesztettem el, azzal, hogy még mindig hatalmon lehet. Megindító volt Mellár professzort látni ahogy ott állt a parlamenti sorfalban, nyilván őt is kivezethettte volna az őrség. Most már talán maga sem hiszi, hogy valaha a Professzorok Batthyányi körének tagja volt. @kereső írta vmelyik nap hogy a rendszerváltás a 89 es ködös, álomszerű emlék csak ma már, abból is olyan elfojtott. Mert közben itt volt az antalli rendszerváltoztatás és most az orbáni-vissza mindent tkp. látszólag Nagy Imre volt az irányadó igazából Kádár nyomdokain haladnak.
F_Viktor
Kell egy-egy gép récsölnek meg a vejkónak is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.