Karácsonyi igehirdetés, erős, de ünnepi gondolatokkal.

Református püspök: karácsonykor döntenünk kell, hogy Isten hívői vagy a Sátán cselédjei leszünk

Fotó: reformatus.hu

Karácsony történetében Isten választás elé állítja az embereket: arról kell dönteniük, hogy Istent magasztaló, benne bizakodó hívők lesznek-e, vagy a sátán cselédje – mondta a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke kedden.

Bogárdi Szabó István Budapesten, a Budahegyvidéki Református Templomban arról beszélt, a karácsony a legszebb történet, mert ebben a történetben van élet, megváltás, ámulat, áhítat, hódolás. Hozzátette: ha elfelejtjük a karácsony történetét, az olyan, mintha elfelejtenénk lélegezni, szeretni.

A Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke arról is beszélt, karácsony története azt tanítja meg, hogyan lép a szorongás helyébe felülmúlhatatlan öröm, a gyötrődés és harc helyére szent ámulat, és hogyan lép a hódítás helyébe a szent hódolás.

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az egyház – tisztelet néhány ritka kivételnek – lehajtott fejjel, ájtatosan kussol. A katolikus egyház példáját követve, a református egyház sem képes lemondani arról a státuszáról, hogy a közpénztámogatásokra való tekintettel totális függőségi viszonyt ápoljon az állammal. Azok az egyházi vezetők – közöttük Bogárdi Szabó István püspök úr -, akik korábban a keresztényi lét és a politika összefonódásának káros hatásairól elmélkedtek, akik politikától függetlenül végezték a napi keresztényi feladataikat, ma hallgatnak és csoportképeken vigyorognak. Egyetlen szavuk nincs a menekültek, szegények megbélyegzése, a korrupció, a gennyes kormányzati propaganda ellen. A Beer Miklósok, Fabiny Tamások kivételével az egyház képviselői a megalkuvás üzletét kötötték meg a Fidesz-maffiával. Már nem fontos, hogy a rosszat fel kell tartóztani, és a jót előrébb vinni. Már nem fontos, hogy Magyarország ne egy füstölgő puskaporos hordó legyen, hanem a józan, segítőkész, valóban keresztény emberek országa. Nem. És ebben a református egyház is politikai kalandorok feltétel nélküli kiszolgálója lett. És nem csak az a keserves, hogy miként Erdő Péternek, úgy Bogárdi Szabó Istvánnak sem lehet megbocsátani, hogy partnerséget vállal az elnyomással, a kizsákmányolással, a lelki nyomorba döntéssel. Hanem hogy ez a kormány a társadalmi normalitás utolsó foszlányait is felzabálja, emberi létezésünk alapjait kérdőjelezi meg. Vagyis visszafordíthatatlanul lealjasít. Az, hogy ebben pontosan a küldetésétől teljesen elfordult egyház van a legnagyobb segítségére, külön tragédia. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/ref1.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/ref5.jpg
uploads.disquscdn.com/images/40cca85fd9f9831c661df355ed84ba2f8ddb0aacc23291a28519aeda5da0e98f.jpg?w=600&h=368
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Minden LELK-, ATYA, KURKÁSZ figyelmébe ajánlom a XXI. században, hogy a Diskovery feldolgozása a "Bibliáról", és annak szereplőiről feldolgozás alatt van!
.
Hasonlóan a VILÁGEGYETEMHEZ,-, az emberi agy megértéséhez.
.
Azért ELÉG JÓL MEGÉLNEK abból, hogy MEGOSZTJÁK a társadalmat Istenhívőre, és Sátánra!
.
Tartsa MARCSÁT játszanak azzal is, hogy elfogadják a HITETLENEK, és a HIVÓK adófroncsiját
.

.----- 88 milliárd: Orbán Viktor felekezete, a reformátusok kapták a legtöbbet
mno.hu/belfold/88-milliard-orban-viktor-felekezete-a-reformatusok-kaptak-a-legtobbet-2436522
.
Ettől a Sátánfi üdvözülni fog?
Csizmás Kond
@GeoCravker: Ez neked a probléma nem nekem, ugyanis te képzeled azt, hogy beleszólhatsz mindenbe és más nem...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Véleményem lehet bármiről. Azt csak Te hiszed, hogy ezt korlátozhatod.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...páratlanul tudsz süketelni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.