A sajtó rendre egy kalap alá veszi Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki, Donald Trump amerikai, Jair Bolsonaro brazil elnököket, valamint Orbán Viktor magyar és Mateusz Moraviecki lengyel miniszterelnököket. Az illiberális, vagy populista jelzők közös használata azonban egy durva általánosítás. Míg Trump vagy a magyar kormány a migrációval szemben építette fel programját, addig teljesen más a helyzet a korrupt rendszer elleni harcot hirdető brazil államfőnél. Viszont az Atlantic szerint egy közös eleme még is van az új illiberális kormányoknak: a nők hosszú távon rosszul járnak bennük mind társadalmilag, mind gazdaságilag.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Én már felvetettem, hogy jelentős családtámogatási rendszer felépítésével egyidejűleg egy negatív kampányt kellene folytatni a gyermekszüléssel, vállalással kapcsolatban.
("Ne rontsd el az alakod a szüléssel", "Gondold meg jól, mennyivel rosszabbul élsz nagy családdal", "Csak élvezd az életet, ne törődj a nemzet jövőjével", stb.) Dafke is sokkal nagyobb hatása lenne a gyerekvállalásra, mint az erőszakolt szülések reklámjainak.
RonaGyuri
@verőce21: az igazi támogatás az lenne, ha olyan lenne a gazdasági helyzet, hogy a nőknek csak akkor kelljen állásba menniük, ha erre vágyat éreznek! =))
verőce21
@RonaGyuri: Én a gyerekszülésekről írtam.
De beszélhetünk az egykeresős családmodellről is. Miért lenne jó az nekünk? - az országnak? - a nőknek?
Nessy
@verőce21: És akik egészségügyi okok miatt nem szülhetnek? Azokat máglyára kell vetni, megkövezni?
Hiszen régen és most is ők azok, akik állják a sarat a családos kolléganők helyett, ha beteg a gyerek, a többlet szabadságuk alatt. És ezt ők természetesnek is veszik. Mint ahogy azok is ahol már nagyok a csemeték. Hidd el, régen is születtek gyermekek, minden csinnadratta nélkül .
verőce21
@Nessy: Nem értem egészen, mire válaszoltál?
Nessy
@verőce21: A "negatív" kampányra gondoltam.Mert ami nálunk negatív kampány, abból hamar lesz gyűlölet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.