Közel egymilliárd forintot költött a magyar kormány idén az adófizetők pénzéből arra, hogy javítsa az amerikai-magyar kapcsolatokat. Három amerikai és egy izraeli lobbicégnek, a Századvég Politikai Iskolának, Steve Bannonnak és Milo Yiannopoulosnak is jutott ebből az összegből. A legtöbb pénzt a hivatalosan kultúrával foglalkozó Magyar Foundation of North America kapta, amelynek pontos működési költségeit a Külgazdasági- és Külügyminisztérium nagy erőkkel igyekszik titkolni. Connie Mack és a Századvég. Még idén is kapott pénzt Magyarország 2014-ben Washingtoni mércével is kiemelkedően nagy összegért felfogadott lobbistája. Az egykori floridai kongresszusi képviselőt négy évre szerződtette a magyar kormány összesen 1,4 milliárd forintért. Mivel a szerződést Mack két cége, a Liberty International és az SLI Group a Századvéggel konzorciumban kapta meg, így nem minden pénz az övé. A szerződés havi 28,3 millió forintról szól – ebből 18,1 millió üti Mack markát, 10,2 millió pedig a Századvégé.

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
És mi lett a milliárdos kifizetés hatása, javult Orbán Viktorról és a kormányról a vélemény? Vagy utána kapta a fasiszta jelzőt.
nezelodo
Fiúk, nagyon kevés ez a pénz a kitűzött cél eléréséhez. Bár olcsóbban is meg lehetett volna oldani ezt a fontos kérdést, ha a lakosság érdekében kormányoztok, kevesebb adóemelést csináltok, és kevesebbet loptok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.