Január elsejétől a minimálbér emelkedésének köszönhetően a gyed maximális összege 2019-ben eléri a bruttó 208 600 forintot, míg a diplomás gyed az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 104 300 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 136 500 forintra emelkedik.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hamarosan lesz egy olyan, közel 700 000 főből álló embertömeg, amelyiknek egy része nagyon kevés nyugdíjat fog kapni. A nyugdíjminimum összege jelenleg 2008 óta, 28 500 forint. Mindenki gondoljon bele, hogy ennyi pénzből hogyan is lehetne megélni. De sokan – akik már kihullottak a rendszerből, sem közmunkát, sem ellátást nem kapnak – nem is lesznek jogosultak nyugdíjra, ugyanis nem lesz meg a kötelező szolgálati idejük. Ők nyugdíjat sem fognak kapni. Bónuszként nyilván bevétel nélkül nem tudják fizetni a TB-t sem. Igaz ugyan, hogy minden állampolgárnak jár az orvosi ellátás még akkor is, ha nincs érvényes biztosítása, de azt ne feledjük el, hogy az ellátás költségét az érvényes TAJ-számmal nem rendelkezőknek kiszámlázzák. Adótartozás módjára behajtható, tehát letiltható a bevételből – ha van ilyen -, vagy lefoglalható ingó, vagy ingatlanvagyon formájában. Jelenleg legalább ötvenezer idős ember nyugdíja nem éri el a havi 50 000 forintot. Ez a szám tíz éven belül meg fog sokszorozódni. A kormány egy olyan szociális katasztrófát készít elő, aminek a következményei ma még beláthatatlanok. Mindeközben ma is milliárdokat fizet ki az ország olyan ukrán állampolgároknak, akik soha egy fillér adót a magyar költségvetésbe nem fizettek be. További tíz- és százmilliárdok áramolnak a környező országokba olyan külföldi állampolgároknak, akik szintén a saját országukban fizetnek adót. Az egyéb, tökéletesen értelmetlen pénzszórásokról most említést sem teszek. Egyetlen vigasz a bajban, hogy a többmilliós miniszteri fizetések bizonyára szép nyugdíjat fognak eredményezni az elvtársaknak. Aki meg nem miniszter, vagy legalább parlamenti képviselő, az így járt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...és mond csak ki a lószar rendelte el, hogy magánpénztárakba kell nyugdíjalapot összespórolni ?
...amúgy rémes a dumád...nem hiszem el, hogy valaki még erre felülne.
simmering73
Nektek meg a gyogy - magyarul diliflepni.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: És ki mondta hogy el kell lopni a magánnyugdíjat b@zdmeg. És még a te pofád jár te szarházi. Nem azt mondta a kuszafogú fideszes kurva, és a többi mocsok hogy mindenkinek lesz egyéni számlája, hogy rohadjon meg! Börtönben rohadtok meg! Takarodó van!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: És ki mondta hogy ellopták te takony ?...eddig tudtad csak művelten bírni szarzsák ?
kokopelli
@Eladott Ország: Ezért fizetik őket!Az sem baj,ha Mo.-ról csak "zsoldot" kapják!
Hitt valaki anno a "kiflicsücskös" repűlőszakértő szenátorinának! ...mégis átpofozták
a simlit!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Majd a bíróságon számon lesz kérve, a többi lopással együtt. Húzzál a picsába faszkalap!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.