Péntek óta elérhetetlenek Magyarországon az egyik legnagyobb tudományos kiadó folyóiratai. Azonban sok kutató szerint ez nem a világvége, sőt, egy új világ hajnala.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@kereső: mennyit is szórtak el a gyűlöletkampányra, a nemzeti "konzultációkra"? Hogyan is fogyott el a levegő az MTA körül Pálinkás József leváltásával és Palkovics kinevezésével?
orbán világ életében gyűlölte az értelmiséget, ez már nem fog változni. Kivéve azokat akik a Magyar Művészeti Akadémiát alkotják. Elég az neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@RonaGyuri: nem volt rá 1,5 milliárd Ft. Mennyit kapott az eszéki focicsapat, 5 milliárdot?
Yeromos
Ez így helyes ennek az országnak nincs szüksége tudósokra, tudományos munkákra, gondolkodó emberekre, ennek az országnak csak bólogató birkákra, és stadionokra van szüksége.
O1G.
Commenter
@kereső: mennyit is szórtak el a gyűlöletkampányra, a nemzeti "konzultációkra"? Hogyan is fogyott el a levegő az MTA körül Pálinkás József leváltásával és Palkovics kinevezésével?
orbán világ életében gyűlölte az értelmiséget, ez már nem fog változni. Kivéve azokat akik a Magyar Művészeti Akadémiát alkotják. Elég az neki.
kereső
"... Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár is részese volt, a megemlékezést követően Zakar Péterrel, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettesével kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelynek fókuszában az SZTE nemzeti lábakra helyezésének szándéka állt.

– A kormány eltökélt a nemzeti kultúra és identitás mellett, de az újkori népvándorlás nagyban meg tudja változtatni mindezt. Azt gondolom, hogy történelmi fordulópontot él meg jelenleg Európa, de ahhoz, hogy helyes irányba tudjon fordulni, kapaszkodópontokra van szükség.

Tehát tudnunk kell azt, hogy hol születtünk, honnan érkeztünk és hová tartozunk. A legelső pont a kereszténység, amely nagyban meghatározza a gondolkodást. Meg kell kapaszkodnunk abban a tudatban, hogy a nő férfival, a férfi nővel házasodik össze.

A második pont a nemzet fogalma, amely a legcsodálatosabb kötőelem, hiszen ebbe születtünk bele. Helyes irányba kell ezért terelnünk az oktatást, az értékeket kívánjuk támogatni. A nemzetiség a fennmaradás alapja – hangsúlyozta Latorcai Csaba.

Zakar Péter csatlakozott a gondolatokhoz, azt mondta, az egyetem vezetősége mindig is elkötelezett volt abban, hogy nemzeti legyen az intézmény."

És akkor "nemzethy lófütty" a rektorhelyettes úr hátsójába- ha egy egyetemnek nem a tudomány a legfontosabb, hanem a vallás-és a nemzeti lábakon állás.
Nessy
Na, megyünk vissza a középkorba, amikor a papok voltak a tudomány letéteményesei?
Már elnézést, de egy rákos sejtet nem hiszem hogy érdekel a kereszténység, meg a nemzet tudat! Ő támad. Ellenszert keresni meg a világ kutatóinak együtt lehet csak. Mint ahogy az űrhajók felszerelésében is van magyar. lengyel, orosz, amerikai műszer, felszerelés. Ott is irreleváns a vallás, meg a kutatók fejlesztők nemi identitása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.