A magyar vállalatok bérköltsége nem tér el a cégek termelékenységétől, azonban a külföldi tulajdonú vállalatok képesek még bért emelni – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentéséből. A bérek gyors emelkedése idén is fennmaradhat a minimálbér és a garantált bérminimum dinamikus növelése és az egyre fokozódó munkaerőhiány miatt, így könnyen megeshet, hogy egyes vállalatok nem fogják bírni ezt a nyomást.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha már rokkantakról illetve belerokkanásról beszélünk

ne feledjük, hogy ennek intenzív hatása van az árak növekedésre és ezzel az egészből nem csak kihagyott, de egyenesen kisemmizett nuggerek életére

A derék napi.hu szakértői „Közel a pillanat, amikor a magyarok belerokkannak a bérrobbanásba” címmel számolnak be arról, hogy milyen hatással van a vállalatokra a bérek gyors kiáramlása. Még a derék MNB is el kell ismerje, hogy igencsak veszélyes árnyék ez a kkv-kra nézvést.
Meg kell jegyezzem, hogy ez akár ki is kényszerítheti a termelékenység növekedést, bár nem nagyon valószínű. Azonban az biztos, hogy több okból is – költségek nőnek, kereslet növekszik, etc. – jelentős áremelkedéseket okoz, aminek direkt következménye a nyugdíjak elértéktelenítésének gyorsulása. Ami rárakodva ártunk és qurmányunk 18 év-végi arcátlan lopására (a törvényi előírásokat is sutba vágva kb. 2%-al kisebb emelést adtak) igazán vészjósló jövőkére vezet.
RonaGyuri
@RonaGyuri: hagyjuk a maszlagot valóban 2010 februári rendelkezés vezette ki a svájci indexálást, de azóta volt majd 9 évük a visszaállítására! =))
simmering73
Én egyenlőre az élelmiszerek árrobbanásába rokkanok bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.