Magyarország a lehetőségeihez mérten mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket, ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is hajlandó részt venni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten újságíróknak.

Szijjártó: Magyarország kész segíteni a párizsi katedrális újjáépítésben

Kombóképen összeomlik a lángoló párizsi Notre Dame székesegyház tornya 2019. április 15-én. Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy újjáépítik a Notre Dame-ot. Az első hírek szerint a lángok a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkeztek, és onnan terjedtek tovább. A tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. Fotó: MTI/AP/Diana Ayanna

Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter közölte,

az anyagi segítségnyújtás mellett a kormány koordinációs feladatokat is vállalhat, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség a hétfő este leégett párizsi katedrális megmentéséhez.

A miniszter szolidaritását fejezte ki Franciaországgal és a francia katolikus közösséggel, a tűzvészt pedig minden európai ember közös tragédiájának nevezte.

Magyarország – mint fogalmazott – nem tesz különbséget a világ keresztényei között, támogatja őket üldöztetés vagy természeti csapás esetén egyaránt, miként nemrég a templomokat romba döntő mexikói földrengés után is fölajánlotta a segítségét.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hogy mit csinálsz sötét bunkó? kész vagy??? hajlandó vagy?? Most adsz, vagy sem??? esetleg ahogy szoktad gyűjtést indítasz, aminek a javát ellopod???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Magyar szakemberekre volna szükség???

Szájjártató még magához képest is elképesztő baromságot villantott

A derék külgarázdánk több más a többiek által is összehordott baromság mellett a szemétdomb tetejére hágott és kijelentette, hogy: „az anyagi segítségnyújtás mellett a magyar kormányra lehet számítani, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség”!
Nos felmerül a kérdés, hogy mégis milyen szakemberekre gondolt ez a derék macska-jancsi, no és persze miféle és hogyan segítségre. Kezdjük azzal, hogy a francia műemlékesek előnye a magyarral szemben talán még a focistáknál tapasztalhatónál is sokkal nagyobb. Akár tudásban, akár gyakorlatban, akár hozzáállásban tekintjük. Ha meg csak egyszerű szakmunkásokról és/vagy culágerekről lenne szó abból nekünk már egetverő a hiányunk!
Egy régi történet ugrott be a 70-es évek közepéről. A magyar vízügyi főatyaúristen Algers -ban tárgyalt és a ottani vízügyi államtitkár 10 fő különleges szakértőt kért. Az illetékes elvtárs megkérdezte a delegációját, hogy hány ilyen szakember van nálunk, mire mondták, hogy 1. Erre ő a vendéglátójához: rendben meglesz! =))
kokopelli
Nem hiszem,hogy a magyar segítség több lenne mint a naptáron a légyszar,mert már tegnap
estére 600milló €-t dobtak össze a franciák un. "gazdagjai"!Szakértői ill. szakmunkásai vannak
a "nyugatnak" elég! Nem kellene inkább a saját "nyomorral" foglalkozni,a "fényezés" helyett??
kereső
A magyar kormány szájtépései közben a Le Figaro cikkben emlékezik meg Szeged városának adományáról- az európai szolidaritás jegyében.És felemlegetik a "nagy -szegedi" árvizet, amikor is Párizs anyagilag járult hozzá Szeged városának ujjáépitéséhez. És igen, szerintem nem az "összeget" értékelik- hanem a gesztust, mely az elsőként érkezett Magyarországról. Azt is megirja a lap, hogy a város gyüjtést inditott a lakosság/vállalatok körében.
Yoda69
penztaros lolo es orban vejko megcsinalja duplaaron, es a minoseget is garantaljak.
kokopelli
Nincs a fővárosban elég "dzsumbuj"? Nincsen elég szabad munkaerő? A főváros olyan mint a
az elhervadt szépség! Hátúlról "Hopp" (;-) .-...előről "Flop"! (:-(
silber13
@1magyar: Képzeld, az elsők között volt a neked csak"Feri"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.