A friss inflációs adat szerint 3,9 százalékkal nőttek az árak tavaly májushoz képest.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A derék KSH ennyit mert bevallani, menjetek ki a piacra és látni fogjátok, hogy valójában az árak ennek a többszörösével emelkedtek
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Eriksson: A havi bruttó átlagkereset 329 900 forint volt. Ez a szám úgy jön ki, hogy mindenki bérét – a legalacsonyabb béren élők és a legmagasabb béren élők fizetését, illetve azt, ami közte van – összeadják, majd átlagot vonnak. Benne van ebben tehát Mari néni közmunkásbére és Mészáros Lőrinc havi 13 000 000 000 forintja is. Hogy ez a számítási rendszer nem igazságos? Nem bizony. Ezért sem véletlen, hogy a parlamenten tavaly áttolt új törvény ehhez az átlaghoz viszonyítja a képviselők fizetését, nem pedig a mediánhoz. Máskülönben kénytelenek lennének sokkal alacsonyabb emelésekkel beérni. Hogy mennyi az annyi? Lássuk: "A magyar dolgozók kétharmada, azaz több mint 3 millió dolgozó fizetése egyáltalán nem éri el a bruttó 324 (ez a szám azóta változott) ezer forintot. Vagyis 100 dolgozóból 70 nem keresi meg a KSH által havonta közölt átlagbért. Sőt, a munkavállalók fele – több, mint 2 millió dolgozó – bruttó 240 ezer forintnál is kevesebbet keres." A vásárlóerőt (PPS) tekintve Európa sereghajtói vagyunk.
1magyar
A vezető politikusok milliós fizetését megemelték gyorsan, nehogy éhen haljanak. A nép meg kit érdekel?
Eriksson
@Eladott Ország: Jó a statisztika, de lényeg, a lényeg. A közkézen forgó pénzek növekedésével minden drágul.
Eladott Ország
@Eriksson: Mark Twain szerint háromféle hazugság létezik, a hazugság, a szemérmetlen hazugság és a statisztika. Egyébként a pártállam által diktált statisztika szerint is keserves a valóság, már csak Bulgária van mögöttünk. A babaváró HITEL sem tudja megakadályozni a fiatal generáció kivándorlását.
Eriksson
@Eladott Ország: Ez a Bulgáriás hasonlat is csak statisztika. A szegénységet nem lehet átlagolni a gazdagsággal.
Ott sem mindenki szegény, és itthon még annyira se. Viszonyítás kérdése az egész.
A kivándorlás egyéni döntések következménye, s aki gyereket akar, az nem a hiteltől teszi függővé. Ha igen, az már régen rossz.
RonaGyuri
A derék KSH ennyit mert bevallani, menjetek ki a piacra és látni fogjátok, hogy valójában az árak ennek a többszörösével emelkedtek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.