Emlékmű lehet a Hableány roncsából – jelentette be a sétahajó tulajdonosa. Az üzemeltető cég soha többé nem szeretné vízre bocsátani a szerencsétlenül járt hajót – értesült a Blikk.

Orbán reggeli rádióinterjúja után hatalmas felajánlást tett a Hableány tulajdonosa

A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy felveszik a kapcsolatot a dél-koreai féllel, akivel arról tárgyalnak majd, milyen emléket állítsanak a tragédia áldozatainak.

Az interjú után a hajó tulajdonosa, a Panoráma Deck Kft. szóvivője azt közölte a Blikkel, hogy együttműködnének a kijelölt szervezettel.

Sem a műszaki állapota nem teszi lehetővé, de kegyeleti okból sem bocsátanánk újra vízre a Hableányt. Úgy látjuk, a hajó orra menthető, alkalmas lehet arra, hogy valamilyen formában egy emlékmű részeként akár kiállítsák. Mi ezt nem tehetjük meg közterületen, de ha véget ér a rendőrségi vizsgálat, szívesen átadjuk a kijelölt szervezetnek

– mondta Tóth Mihály.

A Hableány sétahajó május 29-én este ütközött össze a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd közelében. A sétahajó elsüllyedt. A Hableány fedélzetén 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A baleset után hét embert sikerült kimenteni.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező, gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt. A kapitány letartóztatása a 15 milliós óvadék megfizetése után megszűnt, a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá került, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál.

Forrás: Blikk, MTI

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A szállodahajó tulajdonosa mit ajánl fel?
Nyikk nélkül, gond nélkül furikázza tovább az embereket ez a halálhajó?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
A szállodahajó tulajdonosa mit ajánl fel?
Nyikk nélkül, gond nélkül furikázza tovább az embereket ez a halálhajó?
Yoda69
Meg jo. Ki akarna egy szellemhajon utazni, ami megjarta a Duna feneket?
parasutyo
eheheh, emlékmű, meg a faszom... szétvágni, beolvasztani azt sanyi! csináljanak kőből ill akármiből szobrot, akármit és lehet azt csodálni emlékezni kegyeletet leróni...
Eladott Ország
Önzetlen felajánlás. Legalább nem kell gondoskodni a hajóroncs feldarabolásáról. Van gógyija a hableány tulajdonosának, biztos együtt jártak Rogán Tonyóval a fidelitas akadémiára, vagy anno a KISZ gyűlésre, ki tud többet a Szovjetunióról vetélkedő során.
jesz
@görbetükör: na, ez a jó kérdés...a kapitány újabban ott sem vót, akkor mi várható a cégtől? Persze lehet, hogy csak károgok, mert már szép csendesen spórolnak a nagyvonalú kártérítésre.
emerencia
O1G-t egyáltalán nem rendítette meg ez a katasztrófa. Vidáman szelfizgetett az uncsikájával, miközben mögötte a Duna, tele az áldozatokkal... Szegény gyerek, felnőttként nem lesz büszke a nagyapjára, ha megtudja, hogy a hullámsír előtt vidámkodtak. Ez a kései megnyilvánulás annak köszönhető, hogy megértették orbánnal végre: nem tesz jót a családi, haveri turistabiznisznek, ha a valóságos szociopata oldalát mutatja a világnak.
kereső
@görbetükör: kérdezed a "magyar államot"???, mert ő az egyik tulajdonos- a tulajdonosi jogokat rogánbűnözőantal gyakorolja a nemzethy turisztikai ügynökségen keresztül.( az ügynökség rendelkezik az állami részvényekkel) .
" kell még valamit mondanom Ildikó???"
Lepényleső
"Sem a műszaki állapota nem teszi lehetővé,de kegyeleti okból sem bocsátanák újra vízre..."
Tehát elsődlegesen műszakilag vizsgálták a roncsot,s az mivel nem állítható helyre
gazdaságosan,az az hulladék,így felajánlják kegyeleti célokra. Ez ám a humanitás csúcsa,
s teszik ezt a mellüket kidomborítva. Hallgatni erről így inkább arany lett volna?
JAJMÁR
A hozzátartozók fájdalmát valószínű enyhíti, ha emléket állítanak az áldozatoknak, de az "ország" felelősségét nem! Tisztességes nyomozás szükségeltetik.
JAJMÁR
@Lepényleső: Nem biztos, hogy a Hableány kapitánya hibázott...
Borsodi
Meglehet majd nézni mennyien haltak meg rajta, csodálatos lesz nézegetni, javasolnám írják rá, hogy kik vettek részt a mentésbe, és mennyi embert mentettek meg.
koszpeko
Milyen érdekes.A "vizsgàlat utàn".
A Viking egy napra a baleset utàn màr elhagyhatta az orszàgot és vissza jött àtfestve.
Ha van egy autóbaleset, folyik a helyszínelés, jöhet egy trailler feldobjàk valamelyik balesetes jàrművet és elvihetik kilakatolni és kifesteni???
Qqberci
A csutkány se hülyül már meg jobban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.