A Fővárosi Vízművek is megvárta az iskolaidőszak végét, most viszont már minden akadály elhárult a Szent István körúti munkálatok elől.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint "a nyári iskolai tanítási szünetben folytatja a tavaly elkezdődött vízvezeték-rekonstrukciós munkákat a Fővárosi Vízművek a Szent István körúton. A várhatóan augusztus 20-ig tartó munkálatok jelentős forgalmirend-változással járnak. 

Itt a nyár, indul a nagy útfelbontás Budapesten a Szent István körúton

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- A vízvezeték-rekonstrukciós munkák június 17-én, hétfőn kezdődnek, a felújítás első napjaiban csak a Szent István körút Nyugati tér irányú útpályája szélső sávjának forgalomkorlátozására kell számítani, közvetlenül a tér előtt.

- Ezt követően – a villamosvágányok melletti munkaterület elkorlátozása miatt – az alábbiak szerint változik a Szent István körút forgalmi rendje:

- A Margit híd irányú útpályán a Váci út és a Bihari János utca közötti szakaszon csak egy forgalmi sáv lesz járható. A híd felé vezető oldalon más korlátozásokra nem kell számítani.

- A Nyugati tér irányú útpályán a Honvéd utca és a Nagy Ignác utca között buszsávot alakítanak ki, ezért gépkocsival csak a belső sávban lehet majd haladni.

- A Nagy Ignác utcát követően a buszsáv megszűnik, innen egy sávon közlekedhetnek majd a buszok és az autósok is.

- A Nyugati tér előtt kétsávos osztályozót alakítanak ki: a belső sávból lehet majd balra, a Váci út felé kanyarodni, míg a külsőből egyenesen tovább a körúton, illetve jobbra, a Bajcsy-Zsilinszky út felé lehet majd továbbhaladni. Ez a kialakítás érdemi kapacitáscsökkenést eredményez majd a körút forgalomáteresztő-képességében, ezért a Margit híd felől Észak-Pest felé utazóknak érdemes lesz a Nagykörút helyett a Jászai Mari tér–Újpesti rakpart–Carl Lutz rakpart útvonalat választaniuk, a Buda felől Pest belvárosa felé tartóknak pedig célszerű lesz megfontolni a Margit híd helyett egy másik dunai átkelő igénybevételét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.