A visegrádi négyek (Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország – V4) megkerülésével nem lehet döntést hozni – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Kovács Zoltán: Weber megsértette Magyarországot, Timmermans végighazudozta a kampányát
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A maratoni hosszúságú brüsszeli EU-csúcsot hétfőn felfüggesztették, a bizottsági elnöki jelöltről nem született döntés.

Kovács Zoltán szerint annak lehetnek tanúi, hogy

a csúcsjelölti (Spitzenkandidat) rendszer megbukott. A V4-ek "összetartása" új alternatívát kínál -

mondta az államtitkár.

Kifejtette: minden vezető pozícióban olyan jelöltre van szükség, aki elfogadja a nemzetek Európájának gondolatát, tiszteletben tartja a tagállamok szuverenitását, egyértelműen nem a migráció menedzselését akarja, továbbá fontosnak ítéli a keresztény Európa hagyományainak védelmét. Az államtitkár szerint ezen alapelveknek sem a néppárti Manfred Weber, sem a szocialista Frans Timmermans nem felel meg.

Azt mondta: a V4-ek mellett Olaszország, sőt az esti hírek szerint már 10-11 ország utasítja el Frans Timmmermans jelölését.

Kovács Zoltán kiemelte:

olyan emberre van szükség, aki egységbe tömöríti az európai tagállamokat, nem pedig megosztja őket. Ezzel kapcsolatban azt mondta: Frans Timmermans "végighazudta választási kampányát", Manfred Weber pedig megsértett tagállamokat, köztük Magyarországot. Ilyen emberekkel nem lehet egységet teremteni

- jegyezte meg.

Az államtitkár szerint lehet találni olyan jelöltet, aki megtestesíti az összefogást. Jelöltekről, konkrét nevekről viszont nem kívánt beszélni.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szőrösszar csillapodj ez nem a ,,LEGYEK GONDJA,, egyelőre fel vagytok függesztve tehát CSITT !!!
Mary
Úgy nyilatkozik o1g mintha valami köze lenne az eredményhez
Nem.is szavazhatnak, nélkülük születik döntés
lusta
A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk még mindig fel van függesztve és egyelőre ez így is marad, ugyanakkor óriási sikerként könyvelik el, hogy Timmenrmans nem lett az Európai Bizottság elnöke, csak az elnökhelyettese.
Maybe. Maybe Not.
Kovács Zoltán hülye, vagy geci (vagy egy hülye geci)

Weber pont abba bukott bele, hogy gyenge volt veletek - és a fajtátokkal) kapcsolatban -, és hát nyilván mással kapcsolatban is gyenge lett volna később. (Macron jól gondolta, hogy az Orbánnal szembeni erőteljes fellépést feltételül szabta Webernek a támogatáshoz).

Az EPP nyert, még ha gyengült is közben. Már az is csoda - de inkább elgondolkodtató -,hogy egyáltalán komolyan felmerült Timmermans neve!

Fel vagytok függesztve (Orbán ezt a levelében sk. végre elismerte, hiába az önszuggesztió, a néphülyítés) , semmibe nincs beleszólásotok, vagyis a kispadon ültök, és lehet, hogy soha többé nem léphettek pályára - vágod te "hiába tanultál sokat, ugyanolyan hülye maradtál, mint voltál", Kovács!

Orbán elvesztette a fonalat. Emiatt egyre dühösebb lesz, és egyre több hibát vét. Ki fog bújni mindenki számára nyilvánvalóan az a bizonyos szög a zsákból...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.