Az irodalomtörténész felel a hvg.hu információ szerint azért, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet. Hogy ez pontosan mit jelent, azt ősszel fogjuk megtudni.

(Forrás: hvg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igen ez a valódi brutális rögvalóság Magyarországon! =))

ne legyen kétsége senkinek, ezt a kultúrát féltik a fityesznyikek!
Commenter
Nem véletlenül tüntették ki. Most már a megfelelő helyre került. Ez lesz a leghazafiasabb NAT, az MTA kinyírva, A Takaró-féle NAT meg átmossa majd egy vagy több generáció agyát.
Shikari
"Az antiszemitizmusáról ismert Nyírő Józsefet és a numerus clausus hívét, Tormay Cécile-t zseninek, a Nyugatot viszont „kis zsidó lapocskának” tartó, Kertész Imre magyarságát megkérdőjelező, Spiró Györgyöt embernek nehezen nevező irodalomtörténészről ezúttal azonban még lesújtóbb hírünk van: a hvg.hu információi szerint ugyanis Takaró vezeti azt a munkacsoportot, amelynek feladata, hogy a tavaly szeptemberben elkészült, de rögtön átdolgozásra ítélt új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetében a kormánypártok ízlésének megfelelően írja át "hazafiasabbra" a humán műveltségterületeket – főként a magyar irodalmat és történelmet – érintő részeket."

Nagyon helyes döntés volt! Kertész Ákos moslékzabálózás böffenete után az ő magyarságát is joggal kérdőjelezik meg. Esterházy Így neveld a magyarod írása sem arról szól, hogy ő magyar lenne! Több ilyen ember kell a közéletbe, hogy ezeket a mocskos, pofátlan, magyarságot gyalázókat helyre tegyék!
Hajrá Magyarország!
Nessy
Még szerencse. hogy egyenlőre nem teszik indexre a könyvek egy részét.
A színházak egy részét mát ellehetetlenítik, a tudományt száműzik,a történelmet naponta módosítják. Talán Homéroszt, Ovidiust, Platont és többieket nem fogják átírni. Bár én már semmin sem csodálkozom.
Szerencsére még a legvadabb Rákosi korban is volt a tanároknak annyi szabadsága, hogy a gimiben megismertették velünk a világirodalmat, a művészeteket.
A történelem tanárunk praktikus volt. Kérem, a háborúknak és világ eseményeknek tanulják meg a kezdetét, végét, ki volt a győztes. A magyarázatok úgyis naponta változnak. Tényleg úgy volt. Kikötés volt, ha tanfelügyelő jött, tudni kellett az utolsó változatot. Az irodalom dolgozatok végéről nem hiányozhatott a "vörös farok".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok