Demeter Márta országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza Polt Péter legfőbb ügyész – közölte a Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította

- írták.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki – olvasható a közleményben.

"Demeter Márta országgyűlési képviselő e cselekménye hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas" – írták, hozzátéve: a büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Polt Péter felfüggesztené Demeter Márta mentelmi jogát

Demeter Márta, az LMP képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila

Tavaly október 16-án Demeter Márta – aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt – írásbeli kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, annak kapcsán hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát.

Ezt minden érintett cáfolta, s kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és – engedéllyel – családja utazott a gépen.

A Fidesz Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kár volt szóvá tenni. Ha lopott volna inkább pár milliárdot, most semmi gond nem lenne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eriksson: én szoktam kapálni, bár nem abból éllek.Nincs azzal a munkávak semmi baj, azon kivül, hogy sokszor nagyon fárasztó-és nehéz tud lenni- mondjuk 2.5 ha kukoricát bekapálni azért embert próbáló- tehát légy liszev hagyd ki ezt a becsmérlést. Amúgy meg csak én is rámutattam arra, hogy szerintem semmiféle visszaélést nem követett el. Halkan mondom-szerintem csőbe húzták.
Eriksson
@kereső: Nem a kapást becsméreltem.
Kapálás közben senki nem kerülhet ilyen kínos helyzetbe, legfeljebb ha kinyírja az őszirózsa palántát, a disznóparéj helyett. Arra rá lehet fogni, hogy véletlen. De még az sem olyan kínos, mint amit Demeter művelt.
kereső
@Eriksson: Demeter semmit sem művelt!- ez az én véleményem ( osszák ezt sokan).Függetlenül attól, hogy még csak nem is csipem a hölgyet.
papa.49
Mondvacsinált indokkal akarják ,,kinyírni,, a képviselőnőt, pedig ebben semmi akkora TITOK nem volt !!!
Feltett egy egyszerű kérdést, és arra kapott egy hazugságot ennyi !!!
Azt még hihetőnek tartom, hogy van Orbán nevű századosa a hadseregnek, de azt már kevésbé,
hogy annak van Flóra keresztnevű leánya, bár még ez is hihető, viszont mit keres két civil a hadsereg
repülőjén, vajon bárkinek a családtagját odaszállítják a harctérre ??? Na itt sántít a mese !!!
Közben meg a magyar kontingenst lengyel repcsivel szállítják a szolgálati helyükre !!!
Ugyan pubik MÉG HAZUDNI SE TUDTOK !!!
Commenter
@kereső: Akkor legyen ilyen gyors polt más ügyekben is-ne csak aktákat cseréljen Olaf ügyben,világítássa végre át a nagyon nem vagyonos nemzet páriáját, a végtelenségig lehetne sorolni.Mi van a bújtatott bűnözőkkel, Gruevszki, Jurij C, Zaid Naffa nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot ugye...
Eriksson
@kereső: Meddig hasogatod még a szőrt? Elmondtad a véleményed, én is elmondtam a magamét. Slussz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.