Demeter Márta országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza Polt Péter legfőbb ügyész – közölte a Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította

- írták.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki – olvasható a közleményben.

"Demeter Márta országgyűlési képviselő e cselekménye hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas" – írták, hozzátéve: a büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Polt Péter felfüggesztené Demeter Márta mentelmi jogát

Demeter Márta, az LMP képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila

Tavaly október 16-án Demeter Márta – aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt – írásbeli kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, annak kapcsán hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát.

Ezt minden érintett cáfolta, s kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és – engedéllyel – családja utazott a gépen.

A Fidesz Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kár volt szóvá tenni. Ha lopott volna inkább pár milliárdot, most semmi gond nem lenne...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Kár volt szóvá tenni. Ha lopott volna inkább pár milliárdot, most semmi gond nem lenne...
kereső
És akkor mi van? Kreálnak egy kimondottan "politikai" pert?Mi lesz a jogcim? felségárulás?-amit "hazaárulás" cimszóval adnak be a hiveknek? Az éberséget elvtársak fenn kell tartani.
nezelodo
Először arra gondoltam, a Putinkának szállított katonai infót, de erre nincs szükség,megteszi helyette büntetlenül más.
Pálinkafőző Rézüst
Nem e lehetne e, hogy a gazdádat függeszd fel...
Eriksson
Demeter, mint az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke, ilyen érzékeny adatokat nem tehetett volna közzé még akkor sem, ha igazak. Ha meg nem, akkor pláne.
A pozíció kötelez, pártállástól függetlenül.
Eriksson
@Szeparepa2: Mondod te. Ha úgy fogalmazol, hogy "az egy hazaáruló intézményesített állami korrupciós történés volt", szerinted ki döntheti el, hogy az volt-e, vagy sem? Ennek a törvénytelenül szerzett információnak előbb kivizsgálásra kellett volna kerülnie.
kereső
@Eriksson: Lehet,hogy már nem emlékszel a story-ra, bár nem volt olyan régen. Demeter csak kérdezett- és azokat az oly nagyon "érzékeny" adatokat végüli is a HM hozta nyilvánosságra. Bár beszéltek össze vissza már ez ügyben- de a lényeg, Demeter Márta nem követett el semmiféle "hivatali" titoksértést.
Eriksson
@kereső: Majd eldöntik az illetékesek, hogy mennyire bűnös, mennyire nem. Ez nem a mi dolgunk.
Egyszerűen arra szerettem volna utalni, hogy egy bizalmi állással nem tisztességes, becsületes dolog visszaélni.
Továbbiakban alkalmatlan bármilyen pozícióra, menjen kapálni. Aki pártolja, az is.
justhpeter
@Pálinkafőző Rézüst: Nyakánál fogva gondoltad ?
justhpeter
Verődik a nyalonc Polt Pot a lerágott csonton.
kereső
@Eriksson: én szoktam kapálni, bár nem abból éllek.Nincs azzal a munkávak semmi baj, azon kivül, hogy sokszor nagyon fárasztó-és nehéz tud lenni- mondjuk 2.5 ha kukoricát bekapálni azért embert próbáló- tehát légy liszev hagyd ki ezt a becsmérlést. Amúgy meg csak én is rámutattam arra, hogy szerintem semmiféle visszaélést nem követett el. Halkan mondom-szerintem csőbe húzták.
Eriksson
@kereső: Nem a kapást becsméreltem.
Kapálás közben senki nem kerülhet ilyen kínos helyzetbe, legfeljebb ha kinyírja az őszirózsa palántát, a disznóparéj helyett. Arra rá lehet fogni, hogy véletlen. De még az sem olyan kínos, mint amit Demeter művelt.
kereső
@Eriksson: Demeter semmit sem művelt!- ez az én véleményem ( osszák ezt sokan).Függetlenül attól, hogy még csak nem is csipem a hölgyet.
papa.49
Mondvacsinált indokkal akarják ,,kinyírni,, a képviselőnőt, pedig ebben semmi akkora TITOK nem volt !!!
Feltett egy egyszerű kérdést, és arra kapott egy hazugságot ennyi !!!
Azt még hihetőnek tartom, hogy van Orbán nevű századosa a hadseregnek, de azt már kevésbé,
hogy annak van Flóra keresztnevű leánya, bár még ez is hihető, viszont mit keres két civil a hadsereg
repülőjén, vajon bárkinek a családtagját odaszállítják a harctérre ??? Na itt sántít a mese !!!
Közben meg a magyar kontingenst lengyel repcsivel szállítják a szolgálati helyükre !!!
Ugyan pubik MÉG HAZUDNI SE TUDTOK !!!
Commenter
@kereső: Akkor legyen ilyen gyors polt más ügyekben is-ne csak aktákat cseréljen Olaf ügyben,világítássa végre át a nagyon nem vagyonos nemzet páriáját, a végtelenségig lehetne sorolni.Mi van a bújtatott bűnözőkkel, Gruevszki, Jurij C, Zaid Naffa nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot ugye...
Eriksson
@kereső: Meddig hasogatod még a szőrt? Elmondtad a véleményed, én is elmondtam a magamét. Slussz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.